ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερις κυκλικοί κόμβοι στο Βόλο

τέσσερις-κυκλικοί-κόμβοι-στο-βόλο-706870

Εργο προτεραιότητας που θα ολοκληρώσει τον κυκλοφοριακό σχεδιασμό στην πόλη

Στη δημιουργία τεσσάρων κυκλικών κόμβων σε ισάριθμα σημεία του Βόλου, όπου παρατηρείται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, πρόκειται να προχωρήσει άμεσα η δημοτική αρχή. Με τη δημιουργία των τεσσάρων κόμβων αναμένεται να ολοκληρωθούν οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, που ισχύουν ήδη από την 1η Δεκεμβρίου στο κέντρο της πόλης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, η δημιουργία των κυκλικών κόμβων αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Δήμου, που θα ολοκληρώσει τον κυκλοφοριακό σχεδιασμό.

Προβλέπεται η δημιουργία κυκλικών κόμβων σε τέσσερα σημεία: μπροστά στο Δημαρχείο του Βόλου, στο ύψος του ΟΣΕ, στο ύψος του σταθμού του ΚΤΕΛ αλλά και στην Αθηνών στη συμβολή της με Λαρίσης.

Το έργο, αναμένεται να χρηματοδοτηθεί είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε από τα αδιάθετα του προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου.

Οπως εξήγησε ο κ. Σταυρίδης, οι παρεμβάσεις θα συμπληρώσουν και θα ολοκληρώσουν τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου σε Ιάσονος και Δημητριάδος και αφορούν στη λειτουργία λεωφορειολωρίδων και στην πλήρη απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης. Ηδη τα μέτρα σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, έχουν πετύχει σε σημαντικό βαθμό και οι κυκλικοί κόμβοι θα ολοκληρώσουν τα κυκλοφοριακά πλάνα.

«Με τη λειτουργία των κόμβων, δεν θα υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες και θα διασφαλίζεται η συνεχής ροή των αυτοκινήτων», εξήγησε ο κ. Σταυρίδης.

Σημειώνεται ότι τη λύση των κυκλικών κόμβων είχε προτείνει και το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου η διέλευση των οχημάτων να διεξάγεται χωρίς καθυστερήσεις και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Στα συγκεκριμένα σημεία όπου προγραμματίζονται να λειτουργήσουν οι κόμβοι σημειώνονται μποτιλιαρίσματα κατά τις ώρες αιχμές και κυκλοφοριακά προβλήματα. Αλλωστε το παράδειγμα των κυκλικών κόμβων έχουν υιοθετήσει πόλεις όπως η Λάρισα με έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στον κεντρικό ιστό, ενώ εκτεταμένη είναι η λειτουργία τους και στο εξωτερικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου