ΤΟΠΙΚΑ

Λήξη συναγερμού για τον «Χουντίνι»

λήξη-συναγερμού-για-τον-χουντίνι-706930

Συνελήφθη ο επιτήδειος που με το πρόσχημα ότι κλειδώθηκε έξω από το αυτοκίνητό του αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά

Λήξη… συναγερμού για περιπτερούχους, ιδιοκτήτες μίνι μάρκετ και προποτζήδες, που είχαν πέσει θύματα «αετονύχη», ο οποίος κατάφερνε να τους αποσπά διάφορα χρηματικά ποσά. Προχθές το βράδυ, ο «Χουντίνι» όπως ονόμασαν οι περιπτερούχοι τον 35χρονο δράστη που κατάφερνε να τους… υπνωτίζει και να τους αποσπά χρήματα, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σε ρόλο… μανιέρα, ο 35χρονος δράστης από την Εδεσσα ακολουθούσε σε κάθε περίπτωση πιστά το σενάριο για να εξαπατά τα θύματά του. Εμφανιζόταν ως απρόσεκτος… οδηγός πανάκριβου αυτοκινήτου που είχε ξεχάσει μέσα τα κλειδιά. Παρουσιαζόταν αναστατωμένος στα ανυποψίαστα θύματά του. Τους ενημέρωνε ότι είχε καλέσει τεχνικό από την αντιπροσωπεία για να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο. Το ποσό ήταν πάντα μεγάλο. Από 300 έως 420 ευρώ. Τόσα άλλωστε ζητούσε δανεικά -κι αγύριστα- από τα ανυποψίαστα θύματά του.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, μέσα στον τελευταίο ένα μήνα, ο 35χρονος, κατάφερε να αποσπάσει από επτά ιδιοκτήτες περιπτέρων, μίνι μάρκετ και πρακτορείων ΠΡΟΠΟ, το συνολικό ποσό των 2.530 ευρώ.

Τα απανωτά κρούσματα, ιδίως σε βάρος ιδιοκτήτων περιπτέρων, σήμαναν… συναγερμό στον κλάδο. Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Περιπτερούχων, Βασίλης Τόπας, έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου σε συναδέλφους του για τον επιτήδειο δράστη, τον οποίο οι περιπτερούχοι αποκαλούσαν «Χουντίνι», επειδή κατάφερνε να τους «υπνωτίζει» και να τους αποσπά χρήματα.

Ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη προχθές το απόγευμα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, σε ξενοδοχείο όπου διέμενε. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 355 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούν δύο καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση με συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών και 15 ημερών.

Ποινή φυλάκισης 5 μηνών

Χθες, ο 35χρονος πέρασε την πύλη των Δικαστηρίων Βόλου. Το Μονομελές Πλημμειλειοδικείο Βόλου καταδίκασε το δράστη σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος που δήλωσε άνεργος, παραδέχθηκε τις πράξεις του, υποστήριξε όμως ότι το έκανε υπό την πίεση της πρώην συζύγου του να τις δώσει χρήματα. Εφυγε από την Εδεσσα, ήρθε στο Βόλο, έπιασε δωμάτιο σε ξενοδοχείο και από εκεί οργάνωσε τη δράση του.

Εις βάρος του κατέθεσε αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου, αλλά και θύματα του 35χρονου που περιέγραψαν καρέ- καρέ το πάθημά τους.

Παρά λίγο όγδοο θύμα

Με το χθεσινό πρωτοσέλιδο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στο χέρι, ιδιοκτήτης ΠΡΟΠΟ στο κέντρο του Βόλου, αναφερόταν στη δική του περιπέτεια, όταν μέσα στις γιορτές θα έπεφτε και ο ίδιος θύμα του 35χρονου «Χουντίνι».

Ο ιδιοκτήτης κεντρικού ΠΡΟΠΟ, φέρεται ότι τη γλίτωσε επειδή δεν είχε αρκετά χρήματα στο ταμείο του. Οπως ανέφερε, μπήκε μέσα στο πρακτορείο ο δράστης, ο οποίος εμφανίστηκε αναστατωμένος από την ατυχία του. Του εξιστόρησε τα καθέκαστα, υποστηρίζοντας ότι περιμένει τεχνικό της αντιπροσωπείας της Chrysler από τη Λάρισα, προκειμένου να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό του που το είχε παρκάρει στη Γκλαβάνη. Του ζήτησε να του δανείσει 250 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης ΠΡΟΠΟ, του εξήγησε ότι δεν είχε τόσα χρήματα στο ταμείο του. Του είπε ότι οι εισπράξεις της ημέρας ήταν μόλις 170 ευρώ και τον κάλεσε να ηρεμήσει, παρήγγειλε μάλιστα και τσάι από διπλανή καφετέρια να τον κεράσει και του είπε να καθίσει.

Οταν ο δράστης του ζήτησε πιο επίμονα να… βάλει κάτι παραπάνω, ο ιδιοκτήτης ΠΡΟΠΟ, φέρθηκε έξυπνα και… σώθηκε. Είπε στον… απρόσεκτο ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, μόλις ο τεχνικός ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό του να περάσει από το πρακτορείο να πληρωθεί από τον ίδιο.

Οπως ήταν φυσικό ο δράστης εξαφανίστηκε και χθες ο ιδιοκτήτης ΠΡΟΠΟ μακάριζε την τύχη του.

Σχετικά άρθρα:

Συνελήφθη ο “Χουντίνι” των περιπτέρων

Συναγερμός για απατεώνα στο Βόλο

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου