ΤΟΠΙΚΑ

Υποσιτίζονται 150 μαθητές στη Μαγνησία

υποσιτίζονται-150-μαθητές-στη-μαγνησία-708761

Το πρωινό τους εξασφαλίζει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

Σε περίπου 150 περιπτώσεις ανέρχεται ο αριθμός των μαθητών σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του νομού, που υποσιτίζονται με τις οικογένειές τους να αδυνατούν να τους παρέχουν ακόμη και το κολατσιό στο σχολείο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος. Πρόκειται για τον αριθμό των μαθητών που έχουν καταγράψει οι υπεύθυνοι ιερείς κάθε σχολικής μονάδας, που έχουν επιφορτιστεί το έργο του εντοπισμού και παροχής με κάθε διακριτικότητα βοήθειας σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων δεν μπορούν καν να τους εξασφαλίσουν κολατσιό για το σχολείο.

Προκειμένου οι μαθητές να μην στερούνται τα απαραίτητα, το πρωινό εξασφαλίζεται είτε σε συνεργασία με τα σχολικά κυλικεία, απ’ όπου οι μαθητές μπορούν να παίρνουν σε καθημερινή βάση το κολατσιό τους, είτε με γεύμα που προσφέρεται από την ενορία στην οποία ανήκουν. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, εξασφαλίζεται μέσω των μαθητών το φαγητό ολόκληρης της οικογένειας το οποίο προσφέρεται στο σπίτι.

«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε περίπτωση υποσιτισμού μαθητών. Το πρόγραμμα δεν πρόκειται να σταματήσει. Αντιθέτως σε συνεργασία και με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων εφόσον χρειαστεί θα το επεκτείνουμε», ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος.

Στήριξη μαθητών Ρομά

Από τη φετινή σχολική χρονιά, στήριγμα προσφέρεται και σε μαθητές Ρομά, που συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στο Γυμνάσιο.

Ετοιμάζεται πρωινό από τη Μητρόπολη και παρέχεται στους μαθητές, προκειμένου να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο σχολείο.

Εκτός από την εξασφάλιση του πρωινού, στους μαθητές Ρομά προσφέρονται επίσης είδη ρουχισμού και ό,τι άλλο χρειάζονται προκειμένου να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου