ΤΟΠΙΚΑ

Σχολική γιορτή οι Τρεις Ιεράρχες

σχολική-γιορτή-οι-τρεις-ιεράρχες-708771

Υπέρ της απόφασης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κ. Ιγνάτιος

Εντός των σχολικών αιθουσών ετοιμάζεται να γιορτάσει φέτος η σχολική οικογένεια τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών που υπήρξαν θεμελιωτές της Παιδείας. Η Αργία της 30ης Ιανουαρίου καταργήθηκε και από φέτος θα αποτελεί σχολική γιορτή για τις μονάδες τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Υπέρ της απόφασης τάχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνάτιος. «Φέτος, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών θα είναι πραγματικά μια σχολική γιορτή. Δεν είναι αργία. Και αυτό είναι σωστό. Θα υπάρξει και μήνυμα της Συνόδου αλλά και του Αρχιεπισκόπου στα σχολεία προς τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να συνεχίσουν να προσφέρουν με την καρδιά τους το έργο τους όσο κι αν στερούνται πολλές φορές αυτά που θα έπρεπε να παίρνουν ως αμοιβή. Και νομίζω ότι θα το κάνουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιγνάτιος, στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Υπενθυμίζεται ότι όπως ορίζει το ΦΕΚ 1861/2014 για το σχολικό έτος 2014−2015 η θρησκευτική εορτή των Τριών Ιεραρχών την 30η Ιανουαρίου 2015, δεν αποτελεί ημέρα αργίας για τα Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, ημερήσια και εσπερινά, αλλά ορίζεται, για όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα ΠΔ 201 και 200 προβλέπεται υποχρεωτικός εκκλησιασμός για εκπαιδευτικούς και μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου