ΤΟΠΙΚΑ

«Βροχή» διακοπών νερού ~ Σαράντα περιπτώσεις το τελευταίο τρίμηνο

βροχή-διακοπών-νερού-σαράντα-περιπ-709085

Μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Αγ. Νεκταρίου επανασυνδέουν τα ρολόγια της ΔΕΥΑΜΒ σε άνεργους που τους έκοψαν το νερό

Μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, τουλάχιστον 40 δημότες έχουν υποστεί διακοπή της υδροδότησης στο σπίτι τους. Πρόκειται για ανέργους που έστω κι αν έχουν ενταχθεί στα κοινωνικά τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ ή έχουν προβεί σε ρυθμίσεις των οφειλών τους, με την παράταση του χρόνου ανεργίας τους, αδυνατούν να πληρώσουν έστω και τις ελάχιστες δόσεις που προβλέπονται και στερούνται ακόμη και αυτό το βασικό αγαθό: το νερό.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα στοιχεία για τη «βροχή» διακοπών νερού σε ανέργους, παρουσίασε χθες, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ν. Δημητριάδα (στη συμβολή των οδών Ορμινίου και Ροστώβ), το μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης Αγίου Νεκταρίου, Γιάννης Χατζηγιάννης. Αλλωστε σε ισάριθμες περιπτώσεις, μέλη της συνοικίας έκαναν παρεμβάσεις, προχωρώντας σε παράνομες επανασυνδέσεις, προκειμένου κάθε σπίτι να έχει νερό. «Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Κι όταν δεν βρίσκουμε ανταπόκριση από τη ΔΕΥΑΜΒ, προχωρούμε μόνοι μας σε επανασυνδέσεις, όπως κάναμε και με τη ΔΕΗ, όπως θα κάνουμε και για όποιον απειληθεί να χάσει το σπίτι του μόλις αρθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας», σημείωσε ο κ. Χατζηγιάννης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στο τελευταίο τρίμηνο μέλη της συνοικίας συνέδεσαν το ρολόι της ΔΕΥΑΜΒ με σπίτια στα οποία είχε γίνει διακοπή λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών. «Ακόμη κι αν έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο ή έχουν προβεί σε ρυθμίσεις, όταν παραμένουν στην ανεργία είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούν να πληρώσουν», σημείωσε ο ίδιος.

Σε αυτούς τους ανθρώπους, η Λαϊκή Συνέλευση Αγίου Νεκταρίου, προσφέρει ομπρέλα… προστασίας.

Πήρε νερό

Αφορμή για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αποτέλεσε πρόσφατο περιστατικό ανέργου, στο σπίτι του οποίου έγινε διακοπή νερού λόγω οφειλών. Μάλιστα μέλος της συνοικίας είχε κάνει επεισοδιακή κατάληψη του γραφείου του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, ζητώντας να επανασυνδεθεί το νερό στον άνεργο δημότη.

Οπως έγινε γνωστό, χθες το μεσημέρι, το νερό επανήλθε στη βρύση του σπιτιού του άνεργου πολίτη. Για το περιστατικό ενημερώθηκαν και τα μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης, που ακύρωσαν την προγραμματισμένη για σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ.

Απάντηση Αχ. Μπέου

Στο μεταξύ, από το γραφείο Τύπου του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Αναφορικά με τον τεχνητό θόρυβο που επιχειρήθηκε να προκληθεί σχετικά με τη δήθεν ανάλγητη συμπεριφορά της ΔΕΥΑΜΒ που διέκοψε την παροχή της υδροδότησης σε άνεργο και πολύτεκνο συμπολίτη διευκρινίζονται τα εξής:

Πάγια εντολή του Δημάρχου Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέου και άρα πολιτική της επιχείρησης είναι ζητήματα που αφορούν ευπαθείς ομάδες συμπολιτών να αντιμετωπίζονται άμεσα και με ιδιαίτερη ευαισθησία. Ετσι έγινε και με τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η προσωρινή διακοπή, που όντως υπήρξε, δεν οφείλεται σε λάθος ή αναλγησία ή αδιαφορία υπαλλήλου, αλλά σε απλή αμέλεια του ίδιου του ενδιαφερόμενου, που μάλιστα ήταν και υποψήφιος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές με τον κ. Σκοτινιώτη και που δεν φρόντισε να ενημερώσει αρμοδίως για την περίπτωσή του και άρα να υπάρξει η ανάλογη μεταχείριση.

Παρακαλούμε τους πολίτες που έχουν ανάγκη προστασίας, ανθρώπινο είναι, να μην επιτρέπουν στους εαυτούς τους να πέφτουν θύματα πολιτικής ή άλλης εκμετάλλευσης, αλλά να προσφεύγουν στα μέτρα προστασίας που η σημερινή Δημοτική Αρχή ειδικά για εκείνους εφαρμόζει».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου