ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση 30% στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων

μείωση-30-στα-τέλη-τραπεζοκαθισμάτων-709133

Πρόκληση για το επόμενο διάστημα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά και η σύνταξη της νέας Κανονιστικής

«Σκαρφαλωμένα» στο ύψος τους παραμένουν τα τέλη κατάληψης τραπεζοκαθισμάτων στο Δήμο Βόλου. Παρά τη μείωση -λόγω οικονομικής κρίσης- των τζίρων των επιχειρήσεων, τα τέλη παραμένουν σταθερά σε επίπεδα προ κρίσης. Μαζί με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αποτελούν οικονομικό βρόχο για τους καταστηματάρχες, που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν γενναίες μειώσεις και καταβολή τελών σε δόσεις.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον απερχόμενο αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Μπαρ, Αναψυκτηρίων και Εστίασης Μαγνησίας, Κώστα Μπίσδρα, η μείωση των τελών τραπεζοκαθισμάτων αλλά και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα βρεθούν στο προσκήνιο των διεκδικήσεων του κλάδου για το επόμενο διάστημα.

Οι καταστηματάρχες θα διεκδικήσουν από το Δήμο Βόλου, μείωση έως 30% στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων και διευκόλυνση για την πληρωμή τους, με προκαταβολή ίση με το 30% του συνολικού ποσού και το υπόλοιπο σε τρεις ή τέσσερις ισόποσες δόσεις. Σήμερα, οι καταστηματάρχες πληρώνουν τέλη, που είχαν καθοριστεί επί εποχής «παχιών αγελάδων» στην εστίαση. «Επιβάλλονται μειώσεις», ανέφερε ο κ. Μπίσδρας, υπογραμμίζοντας ότι μία ακόμη διεκδίκηση σε κεντρικό επίπεδο θα αποτελέσει το αίτημα για νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών. «Ηδη με τις προηγούμενες ρυθμίσεις, αρκετοί επιχειρηματίες κατάφεραν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους. Βγαίνουν όμως συνεχώς νέα ληξιπρόθεσμα χρέη. Αλλωστε περάσαμε μία τετραετία βαθιάς κρίσης», σημείωσε ο κ. Μπίσδρας.

Πρόκληση για τη νέα διοίκηση του Συλλόγου, που μετά τις χθεσινές αρχαιρεσίες, αναμένεται εντός των ημερών να συγκροτηθεί σε σώμα, αποτελεί επίσης, σύμφωνα με τον απερχόμενο Πρόεδρο, Γιάννη Γρηγορίου, η σύνταξη της νέας Κανονιστικής στο Δήμο Βόλου, προκειμένου να μπει οριστικό τέλος στο καθεστώς της παρανομίας. «Μέτωπο» ανοιχτό υπάρχει και προς την πλευρά του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Από κοινού εστίαση και Δήμος θα διεκδικήσουν την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμένος στο Δήμο. «Αυτή τη στιγμή ο Ο.Λ.Β. εισπράττει μόνο, χωρίς να προσφέρει τίποτα», σχολίασε ο κ. Γρηγορίου.

Τα αποτελέσματα

Χθες, τα μέλη του Συλλόγου, προσήλθαν στις κάλπες για την εκλογή της νέας διοίκησης. Επί συνόλου 114 οικονομικά τακτοποιημένων μελών, ψήφισαν οι 60 και εκλέγονται οι:

Γιάννης Γρηγορίου – 57 ψήφους, Κώστας Μπίσδρας – 38, Γιώργος Βάρης – 20, Γρηγόρης Συνετόπουλος – 13, Κώστας Μπούρχας – 9.

Στην ΠΟΕΣΕ εκλέγονται οι Γιάννης Γρηγορίου (57 ψήφους), Κ. Μπίσδρας (41) και Γρηγόρης Συνετόπουλος (21).

Στην ΟΕΒΕΜ εκλέγονται οι Γιάννης Γρηγορίου – 58, Κώστας Μπίσδρας – 39, Γρηγόρης Συνετόπουλος – 19 και Γιώργος Βάρης – 15.

Η θητεία του νέου συμβουλίου, που θα συγκροτηθεί σε σώμα αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι, θα είναι διετής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου