ΤΟΠΙΚΑ

Φως με μπαταρίες αυτοκινήτου!

φως-με-μπαταρίες-αυτοκινήτου-710283

Οι καταστηματάρχες εστίασης δοκιμάζουν πατέντες για να φωτίσουν το χώρο των τραπεζοκαθισμάτων στην παραλία

Μέχρι και… μπαταρίες αυτοκινήτου για να φωτίσουν (!) το χώρο των τραπεζοκαθισμάτων τους στην παραλία της Αγριάς, επιστρατεύουν ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης. Οι συντονισμένες επιχειρήσεις που είχαν γίνει πέρυσι το καλοκαίρι από το Κεντρικό Λιμεναρχείο και τα μαζικά πρόστιμα που βεβαιώθηκαν για τα παράνομα όπως κρίθηκαν καλώδια που τράβηξαν από το ρολόι της ΔΕΗ μέχρι την παραλία για να υπάρχει φωτισμός στο χώρο των τραπεζοκαθισμάτων, ανάγκασαν τους επιχειρηματίες να εξαντλήσουν τα όρια της ευρηματικότητάς τους για να λύσουν το πρόβλημα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των καταστηματαρχών εστίασης της Αγριάς, Φώτη Καραουλάκη, το περασμένο Σαββατοκύριακο, οπότε και οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, βρήκε την Αγριά, βυθισμένη στο σκοτάδι.

«Σε όλα τα μαγαζιά επικρατούσαν μαύρα σκοτάδια», είπε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας την κατάσταση στην παραλιακή της περιοχής όπου δραστηριοποιούνται τα περισσότερα καταστήματα εστίασης.

Πέρυσι, το Λιμεναρχείο βεβαίωσε πρόστιμα στους καταστηματάρχες για τα παράνομα καλώδια που είχαν τραβήξει από το ρολόι της ΔΕΗ στην επιχείρησή τους προκειμένου να φωτίσουν το παραλιακό τμήμα όπου βρίσκονται τα τραπεζοκαθίσματά τους. Το πρώτο πρόστιμο είναι ύψους 50 ευρώ και κλήθηκαν προ ημερών να το πληρώσουν.

«Μας έχουν προειδοποιήσει όμως ότι το επόμενο πρόστιμο για τα καλώδια θα είναι ύψους 1.500 ευρώ. Μπροστά στον κίνδυνο, κανένας επιχειρηματίας δεν ρισκάρει», εξηγεί ο κ. Καραουλάκης. Τα καλώδια βγήκαν και τα μαγαζιά στο μέρος της παραλίας σκοτείνιασαν…

Για τη λύση του προβλήματος του φωτισμού, πέρυσι είχε γίνει σύσκεψη με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και τη συμμετοχή του Οργανισμού Λιμένος Βόλου στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει η παραλιακή ζώνη της Αγριάς. Είχε συμφωνηθεί ο Ο.Λ.Β. να πάρει άδεια από το αρμόδιο υπουργείο για να εγκαταστήσει βάσεις στην παραλιακή και στη συνέχεια με έξοδα του κάθε καταστήματος να μπουν νέες παροχές. Φαίνεται όμως ότι λόγω εκλογών η διαδικασία της έγκρισης θα καθυστερήσει.

Οι επιχειρήσεις όμως πρέπει να δουλέψουν για να βγάλουν τα έξοδά τους. Επιστράτευσαν λοιπόν όλη τη φαντασία τους. Αρχισαν να δοκιμάζουν γεννήτριες μέχρι και μπαταρίες αυτοκινήτου για να δώσουν ρεύμα στις λάμπες φωτισμού και να μην αναγκάζονται οι θαμώνες τους να τρώνε στα… τυφλά.

Πάντως ακόμη και για τη «λύση» που βρέθηκε δεν λείπουν οι αντιδράσεις. Κι αυτό γιατί οι επιχειρηματίες θα επωμιστούν το κόστος των 800 ευρώ περίπου ο καθένας για την εγκατάσταση της νέας παροχής ρεύματος. Επιπλέον, θα καλούνται να πληρώνουν ξεχωριστό λογαριασμό στη ΔΕΗ με ό,τι αυτό συνεπάγεται από τη διπλή επιβάρυνσή τους με φόρους μέσω του λογαριασμού αλλά και δημοτικά τέλη. Θέτουν δε και ζήτημα αισθητικής, αφού προβλέπεται ένα κουτί της ΔΕΗ έξω από κάθε μαγαζί, που θα έχει στύλο και καλώδια, μολονότι στην περσινή σύσκεψη είχε γίνει λόγος για υπογειοποιημένο δίκτυο.

«Βγάζουμε τα καλώδια από τα δικά μας ρολόγια και βάζουμε καλώδια από στύλους της ΔΕΗ», σχολίασε ο κ. Καραουλάκης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου