Άνοιξε η εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις»

Τελευταία ενημέρωση: 2015-01-21, 11:09:39
Άνοιξε η εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις»

Από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, τα ΚΕΠ, τα Δημοτολόγια και τα κεντρικά Δημαρχεία μπορούν να ενημερώνονται οι δημότες πού θα ψηφίσουν

Τέσσερα 24ωρα απομένουν μέχρι το άνοιγμα της κάλπης, την Κυριακή 25 Ιανουαρίου. Οι εκλογείς μπορούν να ενημερώνονται για το πού ψηφίζουν είτε μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού ψηφίζεις» είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών του Βόλου, στο Δημοτολόγιο αλλά και στο κεντρικό Δημαρχείο Βόλου.

Για την αποφυγή τυχόν ταλαιπωρίας των πολιτών για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, οι εκλογείς μπορούν να απευθύνονται είτε στις δημοτικές υπηρεσίες για να μάθουν σε ποιο σχολείο ψηφίζουν είτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμο, το όνομα του πατέρα και της μητέρας τους και τη χρονολογία γέννησής τους. Αμεσα εμφανίζεται το εκλογικό τμήμα στο οποίο ανήκουν, η σχολική μονάδα στην οποία θα ψηφίσουν και η διεύθυνσή της.

Υπενθυμίζεται ότι η εκλογική δύναμη της Μαγνησίας όπως καταγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, αφορά σε 174.918 εκλογείς εκ των οποίων οι 84.336 είναι άνδρες και οι 90.582 γυναίκες.

Εκτός από την καταγραφή του εκλογικού σώματος, έχουν οριστεί και τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στο νομό. Κάλπες θα στηθούν σε 317 εκλογικά τμήματα στο νομό, εκ των οποίων τα 186 στο Δήμο Βόλου, 42 στο Δήμο Αλμυρού, 25 στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, 28 στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, 16 στο Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου, 8 στο Δήμο Σκιάθου, 9 στο Δήμο Σκοπέλου και 3 στο Δήμο Αλοννήσου.

Η Μαγνησία εκλέγει έξι Βουλευτές. Ως εκ τούτου, οι εκλογείς θα μπορούν να βάζουν έως και δύο σταυρούς στο ψηφοδέλτιο, όταν έρθει η ώρα να μπουν πίσω από το παραβάν.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, τα δημαρχεία και οι δημοτικές υπηρεσίες που εμπλέκονται με τη διενέργεια των εκλογών θα λειτουργήσουν κανονικά το Σαββατοκύριακο 25 και 25 Ιανουαρίου για την εξυπηρέτηση των εκλογέων. Επίσης, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα εκδίδονται δελτία ταυτότητας και για το λόγο αυτό, οι υπηρεσίες των δήμων καλούνται να συνδράμουν στη διαδικασία, εκδίδοντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά γέννησης τα οποία θα αποστέλλουν μέσω φαξ στην αρμόδια υπηρεσία.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
8
=