ΤΟΠΙΚΑ

Διαγράφονται απουσίες στα ΕΠΑΛ

διαγράφονται-απουσίες-στα-επαλ-710762

Για τους αποφοίτους των ΓΕΛ που απαλλάσσονται από τα γενικά μαθήματα

Διαγράφονται από τα απουσιολόγια των ΕΠΑΛ της Μαγνησίας, ονόματα μαθητών – αποφοίτων των Γενικών Λυκείων που επέστρεψαν στα θρανία για να πάρουν επαγγελματική ειδικότητα. Μετά το γιορτινό μποναμά του Υπουργείου Παιδείας προς τους αποφοίτους των ΓΕΛ που παρακολουθούν μαθήματα στα ΕΠΑΛ και οι οποίοι εξαιρούνται από τα μαθήματα γενικής παιδείας, χθες κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, εγκύκλιος για τη διαγραφή και των απουσιών τους στα συγκεκριμένα μαθήματα.

Η εγκύκλιος για τη ρύθμιση των απουσιών, αποτελεί σανίδα… σωτηρίας για μαθητές που ήταν στο όριο.

Οπως είναι γνωστό στις 8 Δεκεμβρίου, με εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας, απάλλαξε από το βάρος των γενικών μαθημάτων τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων, που επέλεξαν να συνεχίσουν μαθήματα για ειδικότητα στα Επαγγελματικά Λύκεια.

Οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων, που προσελκύστηκαν από ειδικότητες που λειτουργούν στα ΕΠΑΛ, ξεκινούν μαθήματα από τη β’ τάξη. Ομως μέχρι πρότινος ήταν αναγκασμένοι να παρακολουθούν όλα τα μαθήματα, γενικά και ειδικότητας.

Τα γενικά μαθήματα αποτελούσαν ουσιαστικά επανάληψη για τους ίδιους από τη στιγμή που τα ίδια είχαν διδαχθεί και στα Γενικά Λύκεια. Η απώλεια ωρών πολύτιμων για τους ίδιους ήταν το μόνιμο «αγκάθι» στις σπουδές τους στα ΕΠΑΛ, ενώ στα μαθήματα γενικής παιδείας, καταγράφονταν και οι περισσότερες απουσίες.

Ηδη οι απόφοιτοι των ΓΕΛ που συνεχίζουν στα ΕΠΑΛ, έχουν απαλλαχθεί από τα μαθήματα γενικής παιδείας και πλέον παρακολουθούν μαθήματα ειδικότητας, στα οποία ρίχνουν πλέον το βάρος τους. Μετά τη νέα εγκύκλιο που παρέλαβε χθες η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, απαλλάσσονται και από τις απουσίες που είχαν «φορτωθεί» στα μαθήματα γενικής παιδείας.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου