ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση «ζωής» στο ΧΥΤΑ Βόλου

παράταση-ζωής-στο-χυτα-βόλου-710924

Κατά επτά χρόνια θα παραταθεί η διάρκεια ζωής του ΧΥΤΑ Βόλου μέσα από το έργο επέκτασης που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ

Παράταση ζωής για μία επταετία παίρνει ο ΧΥΤΑ του Πολεοδομικού Συγκροτήματος. Χθες έγινε η δημοπράτηση του έργου επέκτασης του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων που βρίσκεται στη θέση «Κάκκαβος» και χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Βάσει του φακέλου του έργου, θα γίνει επέκταση του υπάρχοντος ΧΥΤΑ κατά 10 και πλέον στρέμματα και προβλέπονται τόσο εργασίες οδοποιίας όσο και υδραυλικές. Ο ανάδοχος που θα αναδειχθεί θα πρέπει να παραδώσει το έργο, βάσει χρονοδιαγράμματος 180 ημερών.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να δώσει «ανάσα» στον ήδη επιβαρυμένο ΧΥΤΑ.

Εξάλλου, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Μαγνησίας, Κώστας Γανωτής, ο υπάρχων ΧΥΤΑ, κινδυνεύει να «μπουκώσει». Ο χρόνος ζωής του δεν ξεπερνά τα δύο χρόνια, βάσει του όγκου των σκουπιδιών που εναποτίθενται στο ΧΥΤΑ σε καθημερινή βάση έως σήμερα.

Παρόλα αυτά το έργο δεν είναι παρά «ασπιρίνη» στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ηδη, όπως εξηγεί ο κ. Γανωτής, η δημοτική αρχή επεξεργάζεται ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων που θα καταλήγουν στις χωματερές. Κομποστοποίηση, διαλογή στην πηγή, πράσινα σημεία στο Δήμο Βόλου, είναι μερικές από τις λύσεις που έχουν προτείνει μελετητές και ήδη βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» από το Δήμο Βόλου, ο οποίος σύντομα αναμένεται να παρουσιάσει ολοκληρωμένη πρόταση.

Η πρόταση επρόκειτο να παρουσιαστεί στα τέλη Ιανουαρίου, παίρνει όμως μικρή παράταση λόγω εκλογών.

(φωτο: αρχείου)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου