Αναστάτωση για τις μετατάξεις

Τελευταία ενημέρωση: 2015-01-20, 15:30:06
Αναστάτωση για τις μετατάξεις

Πρόκειται για επιλεκτικές μεταθέσεις που βαπτίζονται μετατάξεις καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

Νομικά κατά του Υπουργείου Παιδείας έχουν προσφύγει εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καταγγέλλοντας «επιλεκτικές μεταθέσεις» που όμως… βαπτίζονται μετατάξεις.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η αιφνιδιαστική μετάταξη στο νομό έξι εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής, έρχεται να προκαλέσει νέα αναστάτωση στην εκπαιδευτική οικογένεια, στον απόηχο του περσινού κύματος μετατάξεων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων είτε από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια είτε από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για όσους εκπαιδευτικούς είχαν κριθεί υπεράριθμοι.

Οι αντιδράσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας ήταν έντονες ήδη από πέρυσι. Η μετάταξη εκπαιδευτικών σε οργανικές θέσεις, στερούσε το δικαίωμα των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας που βρίσκονται στη διάθεση να διεκδικήσουν τα συγκεκριμένα εργασιακά πόστα. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται σε αρκετές των περιπτώσεων οι εκπαιδευτικοί που συνεχίζουν να παραμένουν στη διάθεση έχουν περισσότερα μόρια κι άρα προηγούνται για την τοποθέτησή τους σε οργανικές θέσεις σε σχέση με εκείνους που τελικώς καταλαμβάνουν τις θέσεις, «παίρνοντάς τους τη μπουκιά από το στόμα».

Ηδη τρεις εκπαιδευτικοί είχαν κάνει αίτηση θεραπείας και δικαιώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο, το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται φέτος, με έξι εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής. «Πρόκειται για επιλεκτικές μεταθέσεις που βαπτίζονται μετατάξεις», καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

Οπως υποστηρίζει οι μετατάξεις όπως γίνονται είναι νομικά στον αέρα, ενώ διαταράσσεται η ισονομία μεταξύ των εκπαιδευτικών. «Δίνεται προβάδισμα σε όσους πλεονάζουν έναντι όσων από επιλογή εργάζονται στην Πρωτοβάθμια», πρόσθεσε ο κ. Μούσιος, αφήνοντας αιχμές ακόμη και για αντισυνταγματικότητα του μέτρου.

Οπως υπογραμμίζουν οι εκπαιδευτικοί, αν υπήρχαν κενές οργανικές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν, κακώς το Υπουργείο τις απέκρυψε. «Θα έπρεπε να είχαν ανοίξει τον Ιούνιο προκειμένου όλοι να έχουν δικαίωμα για τις διεκδικήσουν βάσει μορίων κι όχι να παίρνουν τις θέσεις εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται έναντι εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που έχουν περισσότερα μόρια», κατέληξε ο κ. Μούσιος.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=