ΤΟΠΙΚΑ

Έδρα στη Μαγνησία και τρίτη “εντολή”

έδρα-στη-μαγνησία-και-τρίτη-εντολή-712900

Στόχος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου όπως τονίστηκε στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος

Η κατάκτηση μιας έδρας στη Μαγνησία και η λήψη της τρίτης εντολής προκειμένου να μπορέσει να διαδραματίσει το ρόλο του ως ο εγγυητής σταθερότητας στη χώρα, είναι ο εκλογικός στόχος του ΠΑΣΟΚ, όπως τονίστηκε στη χθεσινή κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στην αίθουσα του Αχίλλειου στο Βόλο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ομιλητής ήταν ο υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος χαρακτήρισε τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ως την κρισιμότερη εκλογική αναμέτρηση. «Δεν ψηφίζουμε μόνο για Κυβέρνηση αλλά για το μέλλον της χώρας και την εθνική μας πορεία», είπε χαρακτηριστικά.

Σε αυτή τη μάχη, όπως τόνισε το ΠΑΣΟΚ κατέρχεται με διαφορετικό προφίλ σε σχέση με το 2012 και τις «παλιές καλές εποχές», όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε. «Το ΠΑΣΟΚ μίκρυνε, αφυδατώθηκε, πολεμήθηκε. Μπορεί όμως να διαδραματίσει σοβαρό εθνικό ρόλο. Καλείται να διαδραματίσει το ρόλο του εγγυητή της εθνικής και πολιτικής σταθερότητας της χώρας», σημείωσε, υποστηρίζοντας ότι ο αγώνας είναι σκληρός ειδικά για το ΠΑΣΟΚ που διαμόρφωσε τα χρόνια της μεταπολίτευσης αφήνοντας το αποτύπωμά του σε πολλά θετικά αλλά και αρνητικά. «Βάλαμε τα θεμέλια για ένα κοινωνικό κράτος με όλες τις αδυναμίες του. Σήμερα, από άλλη θέση καλούμαστε όχι μόνο να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα αλλά να ξαναδώσουμε στις αξίες και τα ιδανικά δύναμη», είπε.

Αναφέρθηκε στα 5,5 χρόνια της πρωτόγνωρης κρίσης που βίωσε η χώρα, στη βίαιη ανατροπή του βιοτικού επιπέδου και στην οργή που εισέπραξε το ΠΑΣΟΚ. Κατηγόρησε τη διακυβέρνηση της Ν.Δ. όταν το 2008, την ώρα της μεγάλης κρίσης δεν είχε σχέδιο για να ανταπεξέλθει στην πρόκληση. «Ηταν η μοιραία στιγμή για την ελληνική κοινωνία», είπε ο κ. Ρήγας για να υποστηρίξει ότι τελικώς η κρίση έσκασε στα χέρια του ΠΑΣΟΚ. «Ισως θα έπρεπε να γίνουν άλλοι χειρισμοί, ίσως να εφαρμοστούν άλλες τεχνικές. Ωστόσο ζούμε σε ένα παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον και δεν επιτρέπεται να ασκείς εθνική οικονομική πολιτική», επεσήμανε, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε και συνεχίζει να πληρώνει το κόστος.

Μίλησε ωστόσο για επιτεύγματα που έγιναν στα 5,5 χρόνια της κρίσης, όπως ο περιορισμός του δημοσιονομικού ελλείμματος, το πλεόνασμα της χώρας και η ολοκλήρωση του Μνημονίου.

Υποστήριξε ότι η χώρα θα πρέπει να μπει προστατευμένη και ασφαλής στην επόμενη φάση, υπογραμμίζοντας ότι τυχόν εκλογικές περιπέτειες και παρατεταμένη πολιτική αβεβαιότητα, ελλοχεύουν τον κίνδυνο ακύρωσης όλων των κατακτήσεων. «Στις 26 Ιανουαρίου η χώρα πρέπει να έχει Κυβέρνηση», τόνισε, αφήνοντας αιχμές κατά της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν στηρίζονται στη λογική και τα επιχειρήματα αλλά ενεργοποιούν το θυμικό που πιάνει τόπο σε έναν λαό γονατισμένο. «Εμείς είμαστε η ψύχραιμη φωνή», ανέφερε τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ ακόμη κι αν δεν συμμετέχει στην επόμενη Κυβέρνηση θα δείξει ανοχή σε όποια Κυβέρνηση συγκροτηθεί και θα έχε στόχο τη διασφάλιση της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.

Τέλος, μίλησε για εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης που έχει το ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα.

Τον κ. Ρήγα καλωσόρισε στο βήμα, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, Λάμπρος Νούσης, ο οποίος αναφερόμενος στη σύνθεση του ακροατηρίου μίλησε για στελέχη που την ώρα που επικρατεί ο πολιτικός καιροσκοπισμός δίνουν το παρών στην εκλογική μάχη για να κρατήσουν όρθιο το κόμμα που μπορεί να αποτελέσει εγγυητή σταθερότητας. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στόχος είναι η εκλογή Βουλευτή, ενώ τόνισε ότι το ψηφοδέλτιο με το οποίο το ΠΑΣΟΚ θα δώσει τη μάχη της κάλπης στη Μαγνησία, αποτελείται από αγνούς αγωνιστές με υψηλά ιδανικά.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρώην Βουλευτής, Κ. Καρτάλης, οι πρώην Δήμαρχοι Βόλου, Δημ. Πιτσιώρης, Αλ. Βούλγαρης και Π. Σκοτινιώτης κ.α.

Περιοδείες ΠΑΣΟΚ

Σήμερα, κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους βουλευτές Αναστασίου Γιάννη, Γαργάλα Κατερίνα, Γίτση Μαρία, Καρεπίδη Γιώργο, Λουφόπουλο Δημήτρη, Μπαρτζιώκα Σούλα, Πολίτη Αντώνη και Σακκόπουλο Γιάννη θα επισκεφθούν στις 10 π.μ. την Πυροσβεστική, στις 11 π.μ. τα Δικαστήρια, στις 12 μ. την Αστυνομία και στη 1 μ.μ. το ΤΕΒΕ. Το απόγευμα, στις 7μ.μ., θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Ζαγοράς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου