ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωσαν και έκαναν συστάσεις

ενημέρωσαν-και-έκαναν-συστάσεις-727780

Για το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων πόρτα – πόρτα – Κατέγραψαν όμως και προβλήματα του συστήματος

«Σκοπιά» για πέντε περίπου ώρες σε οικοδομικά τετράγωνα επί της Ιάσονος και Δημητριάδος, όπου εφαρμόζεται από την 1η Δεκεμβρίου το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων «πόρτα – πόρτα» έκαναν δημοτικοί σύμβουλοι του Βόλου.

Διένειμαν εκ νέου ενημερωτικά φυλλάδια και το πρόγραμμα σε περιοίκους και επαγγελματίες καλώντας τους να συμμορφωθούν στο νέο σύστημα αποκομιδής σκουπιδιών και να μην αφήνουν τις σακούλες τους πεταμένες στα πεζοδρόμια.

Αρκετοί πολίτες… συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, να αφήνουν τη σακούλα με τα σκουπίδια τους στο πεζοδρόμιο, χωρίς να υπάρχει εκείνη την ώρα προκαθορισμένο δρομολόγιο απορριμματοφόρου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν παρατήρηση σε πολίτες, κατέγραψαν όμως και τις αδυναμίες του συστήματος. Δημότες ισχυρίστηκαν ότι αρκετές φορές τα απορριμματοφόρα δεν είναι συνεπή στο ωράριο αποκομιδής απορριμμάτων που τους έχει διανεμηθεί, ενώ άλλες φορές δεν προλαβαίνουν να κατεβάσουν τα σκουπίδια και να τα παραδώσουν στους συνοδούς γιατί το όχημα δεν παραμένει για το προβλεπόμενο δίλεπτο σε κάθε γωνία. Αλλοι ισχυρίστηκαν ότι μπερδεύονται με τα δρομολόγια για την ανακύκλωση, ενώ άλλοι επιχείρησαν να δικαιολογηθούν υποστηρίζοντας ότι οι σακούλες τους είναι καλά κλεισμένες.

Η καμπάνια μάλλον βοήθησε καθώς αρκετές ώρες αργότερα, ελάχιστες ήταν οι σακούλες που βγήκαν στα πεζοδρόμια.

Πάντως το πρόβλημα φαίνεται να μην αφορά όλο το μήκος της Ιάσονος ή της Δημητριάδος. Σε άλλα οικοδομικά τετράγωνα περίοικοι και καταστηματάρχες συμμορφώνονται στο νέο σύστημα, υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που χαλούν τη γενική καλή εικόνα.

Η χθεσινή ήταν μια ύστατη προσπάθεια του Δήμου Βόλου να ενεργοποιήσει τους πολίτες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα αποκομιδής σκουπιδιών πόρτα – πόρτα και να είναι καθαρή η εικόνα του κέντρου της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα με την εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών μέτρων σε Ιάσονος και Δημητριάδος, τέθηκε σε ισχύ και το νέο σύστημα αποκομιδής απορριμμάτων. Απορριμματοφόρα του Δήμου Βόλου κάνουν συνεχή δρομολόγια από τις 6 το πρωί έως τις 2:15 τα ξημερώματα για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Γίνονται καθημερινά 16 στάσεις στην Ιάσονος σε ισάριθμα οικοδομικά τετράγωνα από τις 6 το πρωί έως τη 1:35 τα ξημερώματα. Τα δρομολόγια ξεκινούν από τη συμβολή της Ιάσονος με τη Σόλωνος και καταλήγουν στη Φιλελλήνων. Τρία δρομολόγια προβλέπονται και για την αποκομιδή των απορριμμάτων ανακύκλωσης, τα οποία ξεκινούν στις 6 το πρωί, στις 3 το απόγευμα και στις 10 το βράδυ.

Επιπλέον 18 στάσεις γίνονται κατά μήκος της Δημητριάδος από τις 6:38 το πρωί έως τις 2:15 τα ξημερώματα. Τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων ξεκινούν από τη Φιλελλήνων και καταλήγουν στην Αθανασίου Διάκου. Επίσης προβλέπονται τρία δρομολόγια για την ανακύκλωση που ξεκινούν αντίστοιχα στις 6:38π.μ., 3:38μ.μ. και 10:38μ.μ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου