ΤΟΠΙΚΑ

Επεισόδιο στη ΔΕΥΑΜΒ χθες το μεσημέρι

επεισόδιο-στη-δευαμβ-χθες-το-μεσημέρι-728630

Πρώην δημοτικός σύμβουλος εισέβαλλε στο γραφείο του αντιπροέδρου σπάζοντας την τζαμένια πόρτα

Εντυπωσιακή… είσοδο έκανε χθες, στις δύο περίπου το μεσημέρι, στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, δημότης. Εισέβαλλε σπάζοντας την τζαμένια πόρτα, στο γραφείο του Αντιπροέδρου της επιχείρησης, Στέργιου Παπαευσταθίου, ενώ ο ίδιος απουσίαζε και απαίτησε να συνδεθεί με νερό σπίτι άλλου συμπολίτη του, ο οποίος επί δύο και πλέον χρόνια έπαιρνε παράνομα νερό από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Αναστάτωση επικράτησε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ. Δημότης αναζητούσε επίμονα τον Αντιπρόεδρο της Επιχείρησης, Στέργιο Παπαευσταθίου για να του μιλήσει. Δεν δεχόταν να εξυπηρετηθεί από κανένα άλλο στέλεχος.

Ο κ. Παπαευσταθίου εκείνη την ώρα απουσίαζε σε σύσκεψη στο Βιολογικό. Ζήτησε από τη γραμματέα να του δώσει το κινητό του. Εκείνη του εξήγησε ότι δεν μπορεί να του δώσει το τηλέφωνο κι ότι θα τον ειδοποιήσει μόλις επιστρέψει. Ο ίδιος επέμενε. Απαίτησε από τη γραμματέα να πάρει μπροστά του τηλέφωνο τον κ. Παπαευσταθίου και πάλι όμως η υπάλληλος του εξήγησε ότι δεν μπορούσε να το κάνει.

«Εγώ θα κάνω κατάληψη», φέρεται να είπε σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο επίμονος δημότης, πριν πέσει πάνω στην τζαμένια πόρτα του γραφείου του κ. Παπαευσταθίου, που ήταν κλειδωμένη. Από την πίεση που άσκησε, το τζάμι και η κλειδαριά της πόρτας έσπασαν και το γραφείο γέμισε γυαλιά.

Μπήκε στο γραφείο του αντιπροέδρου, κάθισε στην καρέκλα, βρήκε τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου και τον κάλεσε.

Οταν ο κ. Παπαευσταθίου απάντησε στην κλήση, άκουσε από τον «πρωταγωνιστή» του επεισοδίου να του ζητά σε έντονο τόνο, να «δώσει προφορική εντολή για να δοθεί νερό στο σπίτι» ενός άλλου πολίτη. «Δεν μπορείτε να αφήνετε τον κόσμο χωρίς νερό», ακούστηκε να λέει.

Στο μεταξύ ο θόρυβος από το σπάσιμο της πόρτας, έβγαλε τους υπόλοιπους υπαλλήλους από τα γραφεία τους. Είδαν τον αγανακτιμένο πολίτη να κάθεται στο γραφείο του κ. Παπαευσταθίου.

Ο Αντιπρόεδρος της επιχείρησης στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, του ζήτησε να τον περιμένει στο γραφείο του.

Ο δεύτερος, λίγη ώρα μετά το συμβάν εξαφανίστηκε. Επιστρέφοντας στο γραφείο του ο κ. Παπαευσταθίου είδε τα σπασμένα γυαλιά στην είσοδο και το γραφείο του ανοιχτό.

Εδωσε εντολή να κληθεί η Αστυνομία, η οποία κατέγραψε το συμβάν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα η διοίκηση θα κινηθεί με μηνύσεις κατά του δράστη.

Οπως εξηγούσαν υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ, στον κ. Παπαευσταθίου, ο συγκεκριμένος πολίτης ζητούσε την επανασύνδεση του νερού σε σπίτι άλλου, ο οποίος έπαιρνε παράνομα νερό από το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, επί δύο χρόνια!

Αρχικά είχε γίνει διακοπή νερού για το συγκεκριμένο καταναλωτή, ο οποίος δεν είχε πληρώσει λογαριασμούς ύψους 540 ευρώ. Σε επανέλεγχο συνεργείου της ΔΕΥΑΜΒ, μετά από τρεις μήνες, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος καταναλωτής είχε προχωρήσει σε παράνομη σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ. Υπάλληλοι έβγαλαν το υδρόμετρο. Σε νέο επανέλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος πολίτης δεν… πτοήθηκε. Και πάλι είχε κάνει παράνομη σύνδεση με τον αγωγό μέσω λάστιχου. Προχώρησαν σε αφαίρεση και του λάστιχου, η συνέχεια όμως ήταν απρόβλεπτη….

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου