ΤΟΠΙΚΑ

Διπλό μέτωπο για τον Ο.Λ.Β. από καταστηματάρχες και Δήμο Βόλου

διπλό-μέτωπο-για-τον-ο-λ-β-από-καταστημ-728910

Οι καταστηματάρχες ετοιμάζονται να κηρύξουν στάση πληρωμών ενώ ο Δήμος αν χρειαστεί θα κάνει «πόλεμο» για την παραλιακή ζώνη

Διπλό μέτωπο θα κληθεί να αντιμετωπίσει μέσα στο επόμενο διάστημα ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, στη δικαιοδοσία του οποίου εντάσσεται η κεντρική παραλιακή ζώνη. Καταστηματάρχες εστίασης της παραλίας απειλούν με στάση πληρωμών και την ίδια ώρα ο Δήμος Βόλου ετοιμάζεται ακόμη και για «πόλεμο» προκειμένου να του παραχωρηθεί η συγκεκριμένη ζώνη.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι διαμαρτυρίες των καταστηματαρχών είναι έντονες, στον απόηχο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αλλά και της σφοδρής χιονόπτωσης που έπληξε την πόλη.

«Η παραλία -η βιτρίνα της πόλης μας- ήταν θεοσκότεινη και αστόλιστη μέσα στις γιορτές. Μετά τη χιονόπτωση ο Ο.Λ.Β. δεν φρόντισε καν να αποχιονίσει την παραλία που είναι στη δικαιοδοσία του και δεν μπορούσαμε ούτε καν ανεφοδιασμό να κάνουμε στα καταστήματά μας. Πληρώνουμε τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, αλλά δεν έχουμε καμία παροχή», σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών – Μπαρ – Αναψυκτηρίων και Καταστημάτων Εστίασης Μαγνησίας, Γιάννης Γρηγορίου.

Οπως διεμήνυσε ήδη αρκετοί επαγγελματίες ετοιμάζονται να κηρύξουν στάση πληρωμών στον Ο.Λ.Β. Αλλωστε όπως σημείωσε ο κ. Γρηγορίου, παρά τα αιτήματα των καταστηματαρχών και τις πιέσεις που έχουν ασκήσει και προς το Επιμελητήριο Μαγνησίας που συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο, τα τελευταία έξι χρόνια της οικονομικής κρίσης δεν έχει γίνει η παραμικρή μείωση στα τέλη του Ο.Λ.Β. Στο πλευρό τους, φέρονται να έχουν και το Δήμο Βόλου, που διεκδικεί την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης που ούτως ή άλλως δεν χρησιμοποιείται για λιμενικούς σκοπούς και επιπλέον για την καθαριότητα και το φωτισμό, φροντίζει ο ίδιος ο Δήμος.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο αίτημα υπάρχει και για την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης στην Αγριά.

Συνάντηση

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση που έχει οριστεί με το Δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο, την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, στις 7:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου.

Επί τάπητος θα μπουν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους καταστηματάρχες εστίασης αλλά και τους εμπόρους που επίσης έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν. Θα διερευνηθεί μάλιστα κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης από το Δήμο Βόλου.

Μία πρώτη συζήτηση αναμένεται να γίνει και για τη νέα Κανονιστική. Προς το παρόν τα καταστήματα εστίασης περνούν… περίοδο χάριτος, με τη θέσπιση όμως της νέας κανονιστικής, το σύνολο των καταστημάτων θα κληθούν να εφαρμόσουν πλήρως τις διατάξεις, σε διαφορετική περίπτωση ο Δήμος Βόλου θα είναι αυστηρός απέναντί τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου