ΤΟΠΙΚΑ

Θέμα χρόνου οι ρομποτικοί κάδοι

θέμα-χρόνου-οι-ρομποτικοί-κάδοι-729362

Θα τοποθετηθούν πιλοτικά για 4 μήνες σε Ιάσονος, Ογλ και Αγ. Νικόλαο

Θέμα χρόνου αποτελεί πλέον η τοποθέτηση των τριών πρώτων ρομποτικών κάδων στο κέντρο του Βόλου, οι οποίοι θα λειτουργήσουν πιλοτικά για τέσσερις μήνες. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται στο Βόλο ειδικό συνεργείο για την τοποθέτηση των ρομποτικών κάδων που θα είναι δυναμικότητας όσο 50 συμβατικοί.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ηδη σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Δημήτρη Καντόλα έχουν επιλεγεί τα σημεία όπου θα τοποθετηθούν οι νέοι κάδοι. Το ένα θα είναι στη συμβολή Ιάσονος και Κουμουνδούρου, το δεύτερο στην Ογλ στο ύψος περίπου με Κονταράτου και το τρίτο στον Αγιο Νικόλαο. Καθοριστικό για τις ακριβείς θέσεις όπου θα μπουν οι ρομποτικοί κάδοι θα είναι οι καλωδιώσεις που υπάρχουν στο υπέδαφος αλλά και το δίκτυο της αποχέτευσης.

Οι ρομποτικοί κάδοι αναμένεται να αποφορτίσουν σε σημαντικό βαθμό το έργο της καθημερινής αποκομιδής των απορριμμάτων από το κέντρο του Βόλου.

Οπως είναι γνωστό θα εγκατασταθούν έναντι ενοικίου 6.000 ευρώ και θα λειτουργήσουν πιλοτικά για ένα τετράμηνο.

Αν το μέτρο πετύχει τότε θα εξεταστεί από ποιο πρόγραμμα μπορούν να αντληθούν πόροι για την προμήθεια ρομποτικών κάδων προκειμένου το μέτρο να επεκταθεί. Η λειτουργία των ρομποτικών κάδων που είναι μεγάλης χωρητικότητας, θα εξοικονομήσει προσωπικό από τη στιγμή που δεν θα γίνεται καθημερινή αποκομιδή, χρόνο και πετρέλαιο από την κίνηση των οχημάτων και θα δοθεί βάρος και σε άλλες δράσεις, όπως το πλύσιμο των δρόμων ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες συνοικίες.

Σε επαφή με σούπερ μάρκετ

Παράλληλα με την τοποθέτηση των τριών πρώτων ρομποτικών κάδων στο κέντρο, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, έχει ήδη ξεκινήσει επαφές και με τις διευθύνσεις μεγάλων σούπερ μάρκετ της πόλης. Οπως σημείωσε ο κ. Καντόλας, προτείνεται αντί να υπάρχουν έξω από τα μάρκετ πέντε και έξι συμβατικοί κάδοι απορριμμάτων, να αγοραστούν ρομποτικοί, τους οποίους θα αναλάβει να αδειάζει συνεργείο του Δήμου Βόλου.

Ξεκινά κοπή χόρτων – πλύσιμο κάδων

Στο μεταξύ, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές μεταξύ των αντιδημάρχων Καθαριότητας και Πρασίνου, κ.κ. Δημ. Καντόλα και Μίνας Καλογήρου, αποφασίστηκε οι δύο υπηρεσίες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ξεκινήσει συστηματικά και συντονισμένα, η κοπή χόρτων και κλαδιών.

Θα συγκροτηθούν διπλά συνεργεία για την απαλλαγή της πόλης από χόρτα και κλαδιά. Το ένα θα επιχειρεί κάτω από τον Περιφερειακό και το δεύτερο στις Βόρειες συνοικίες. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο Βόλο, θα ακολουθήσει αντίστοιχο πρόγραμμα στη Ν. Ιωνία.

Παράλληλα, με την κοπή των χόρτων, συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας θα ξεκινήσει και το πλύσιμο των κάδων.

Σήμερα η εκστρατεία ενημέρωσης για το «πόρτα – πόρτα»

Στο μεταξύ, σήμερα ξεκινάει με την παρουσία δημοτικών συμβούλων στα πεζοδρόμια της Ιάσονος και της Δημητριάδος, η ενημερωτική καμπάνια για το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων πόρτα – πόρτα.

Στην εφαρμογή του προγράμματος δεν συμβάλλουν οι πολίτες που αντί να παραδίδουν τις σακούλες με τα σκουπίδια τους στους συνοδούς των απορριμματοφόρων σε προκαθορισμένες ώρες, βάσει του προγράμματος που έχει διανεμηθεί, είτε τις… πετούν από τα μπαλκόνια, είτε τις αφήνουν στα πεζοδρόμια.

«Κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια, μήπως και αποφασίσουν να συνεργαστούν οι δημότες. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να επιστρέψουμε τους κάδους είτε στην Ιάσονος και τη Δημητριάδος, είτε σε κάθετες οδούς», επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Καντόλας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου