ΤΟΠΙΚΑ

Πρόταση για απόλυση δύο υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ

πρόταση-για-απόλυση-δύο-υπαλλήλων-της-730454

Για το περιστατικό της λαθροχειρίας στα ταμεία της επιχείρησης

Πρόταση για την απόλυση και των δύο εργαζομένων που φέρονται ως πρωταγωνιστές της διπλής λαθροχειρίας στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, θα καταθέσει ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της επιχείρησης, Αχιλλέας Μπέος στο πρώτο -για το νέο έτος- διοικητικό συμβούλιο που αναμένεται να οριστεί το επόμενο διάστημα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Αν το κάνανε μία φορά, που δεν ξέρουμε αν ήταν μία, θα το ξανακάνουν. Θα προτείνω λοιπόν να απολυθούν και οι δύο», ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου.

Οπως επεσήμανε η προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Βόλου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. «Είμαστε στο μέσο περίπου της δικαστικής διαδικασίας», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο υπάλληλοι που έχουν παραδεχθεί «λαθροχειρία» στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, δεν πέρασαν από πειθαρχικό συμβούλιο. Εχει συσταθεί τριμελής εξεταστική επιτροπή η οποία θα παραδώσει το πόρισμά της μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και ταυτόχρονα, προκαταρκτική εξέταση βρίσκεται σε εξέλιξη και από την Εισαγγελία.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από έφοδο του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, στην ταμειακή υπηρεσία της ΔΕΥΑΜΒ. Δύο υπάλληλοι βρέθηκαν στο προσκήνιο. Πρόκειται για εργαζόμενους που φέρονται να άπλωναν χέρι στα ταμεία της επιχείρησης, με αποτέλεσμα να υπάρχει ταμειακό έλλειμμα ύψους άνω των 7.000 ευρώ. Ο ένας είχε ομολογήσει τις πράξεις του και επέστρεψε μέρος των χρημάτων, λίγες ώρες μετά την έφοδο του Δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, στην ταμειακή υπηρεσία. Ο δεύτερος ανέλαβε να επιστρέψει το ποσό που είχε αφαιρέσει από τα ταμεία, σε δόσεις των 100 ευρώ κάθε μήνα. Ο ένας υπάλληλος σήμερα κάνει χρήση της κανονικής του άδειας, ενώ ο δεύτερος έχει αλλάξει εργασιακό πόστο.

Οπως είχε αποκαλύψει ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων εισέπραττε μεγάλους λογαριασμούς άνω των 1.000 ευρώ από επιχειρήσεις ή ομίλους πολυκατοικιών, παρείχε αποδείξεις πληρωμής, στη συνέχεια όμως μέσω του κωδικού 15 έκανε αντιλογισμό (ακύρωση της πληρωμής) και τα χρήματα ήταν σαν να μην είχαν εισπραχθεί ποτέ.

Πάνω από 1.600 ακυρώσεις έγιναν μετά το 2013, σύμφωνα με τον κ. Μπέο, ο οποίος είχε προαναγγείλει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πόσο διάστημα και με τι ποσά ακολουθούνταν η συγκεκριμένη τακτική και αν υπάρχει ζημία της εταιρείας ή πρόκειται για επιπόλαιη πράξη.

Ο ίδιος είχε θίξει και το ζήτημα του ελέγχου των ταμείων σε καθημερινή βάση, δίνοντας εντολή να βγαίνει καθημερινά… «ζήτα» στην επιχείρηση για να διαπιστώνεται πόσα χρήματα εισπράττονται και πόσα μπαίνουν στα ταμεία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου