ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο «καμπανάκι» από το Δήμο

τελευταίο-καμπανάκι-από-το-δήμο-731241

Θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των 595 ενταφιασμένων και αν οι συγγενείς δεν κάνουν εκταφές, θα δράσει μονομερώς ο Δήμος Βόλου

Τελευταία διορία προκειμένου οι συγγενείς 595 ενταφιασμένων στα κοιμητήρια του Δήμου Βόλου, να φροντίσουν για την εκταφή τους, δίνει η τοπική Διεύθυνση Κοιμητηρίων. Σε περίπτωση που οι συγγενείς δεν φροντίσουν να πράξουν τα δέοντα, η υπηρεσία θα προβεί σε μονομερείς εκταφές σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανονισμούς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σε υλοποίηση της απόφασης που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο Βόλου, μέσα στο Δεκέμβριο, προχωρά η Διεύθυνση Κοιμητηρίων. Εντός των ημερών αναμένεται να δημοσιοποιηθεί ο κατάλογος των ονομάτων των ενταφιασμένων στα Κοιμητήρια του Δήμου Βόλου. Αυτό θα είναι το τελευταίο… καμπανάκι για τους συγγενείς των νεκρών προκειμένου να φροντίσουν για την εκταφή τους.

Μέσα σε 15 ημέρες από τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, οι συγγενείς θα πρέπει να φροντίσουν για την εκταφή των νεκρών, σε διαφορετική περίπτωση, αυτό θα το κάνει ο Δήμος Βόλου.

Οπως είναι γνωστό, οι συγγενείς των 595 περίπου ενταφιασμένων, δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστούν μέχρι σήμερα από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ομως οι ανάγκες για κενούς ταφώνες αυξάνονται. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος θα προβεί σε μονομερείς εκταφές.

Σημειώνεται ότι οι 595 νεκροί παραμένουν ενταφιασμένοι στα κοιμητήρια του Δήμου έως και 12 χρόνια!

Ανάμεσά τους 18 παιδιά εκ των οποίων τέσσερα αβάπτιστα. Η λίστα με τους ενταφιασμένους ξεκινά από το 2002 (!), 12 χρόνια πριν δηλαδή και φθάνει μέχρι τον Οκτώβριο του 2011.

Οι περισσότεροι «κατειλημμένοι» επί χρόνια ταφώνες, εντοπίζονται στον «Κούκο». Περί τους 495 νεκρούς φιλοξενεί το Κοιμητήριο, ήδη από το 2002. Επιπλέον 18 παιδιά είναι επίσης θαμμένα στον Κούκο επί σειρά ετών. Ανάμεσά τους τέσσερα αβάπτιστα που ενταφιάστηκαν το 2002, το 2003, το 2004 και το 2005 αντίστοιχα.

Υπάρχουν επίσης και τέσσερις νεκροί ενταφιασμένοι σε ισάριθμους οικογενειακούς τάφους.

Στα περιφερειακά κοιμητήρια Φυτόκου, Ν. Παγασών, Μελισσατίκων, Γλαφυρών, Αγίας Παρασκευής και Αγίου Γεωργίου, άλλοι 75 νεκροί έχουν ξεχαστεί ακόμη και από το 1999!

Οι περισσότεροι συγγενείς από τους νεκρούς που έχουν ξεχαστεί, έχουν αναζητηθεί από την Υπηρεσία του Κοιμητηρίου, δεν έχουν όμως εντοπιστεί. Η δημοσίευση των ονομάτων φαίνεται να αποτελεί την τελική πράξη, πριν η υπηρεσία προβεί σε μονομερείς εκταφές.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 24210 95720-1, Fax: 24210 95722 από 08:00 έως 13:30 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου