ΤΟΠΙΚΑ

«Σκοπιά» στα πεζοδρόμια σε Ιάσονος, Δημητριάδος

σκοπιά-στα-πεζοδρόμια-σε-ιάσονος-δη-731274

Τριήμερη καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών για τη σωστή εφαρμογή του προγράμματος αποκομιδής απορριμμάτων «πόρτα – πόρτα»

Τριήμερη καμπάνια για την ενημέρωση των πολιτών για τη σωστή εφαρμογή του προγράμματος αποκομιδής απορριμμάτων «πόρτα – πόρτα» ξεκινά ο Δήμος Βόλου. Δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος θα βρίσκονται για τρεις συνεχόμενες ημέρες και για διάστημα πέντε ωρών σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο προκειμένου να ενημερώνουν τους πολίτες για το πρόγραμμα και να τους προτρέπουν να συμμετέχουν στη σωστή εφαρμογή του.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Δεν δείχνει ποιότητα να πετάμε τα σκουπίδια από το μπαλκόνι ούτε να αφήνουμε τις σακούλες στο πεζοδρόμιο», διεμήνυσε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος ζητώντας τη συνδρομή των πολιτών για να κρατηθούν οι δρόμοι καθαροί. «Ας μην το χαλάσουμε. Να μην αναγκαστούμε να επιστρέψουμε τους κάδους στο κέντρο της πόλης», είπε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπάρχει πρόβλημα με τη συμμόρφωση των πολιτών στην τήρηση του νέου τρόπου αποκομιδής των απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων «πόρτα – πόρτα» τέθηκε σε ισχύ από το Δήμο Βόλου από την 1η Δεκεμβρίου.

Στόχος ήταν η απαλλαγή του κέντρου από τους κάδους απορριμμάτων που δημιουργούσαν αφενός πρόβλημα αισθητικής αφετέρου πρόβλημα με τις δυσάρεστες οσμές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Διανεμήθηκαν μάλιστα επανειλημμένες επιστολές προς τους δημότες προκειμένου να συμμορφωθούν προς το πρόγραμμα αποκομιδής και να συμμετέχουν στην προσπάθεια αλλαγής της εικόνας της πόλης.

Ωστόσο οι πολίτες δείχνουν να μην έχουν προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα.

Κατά μήκος τόσο της Ιάσονος όσο και της Δημητριάδος, τις θέσεις που κάποτε καταλάμβαναν οι κάδοι απορριμμάτων καταλαμβάνουν πλέον σακούλες απορριμμάτων.

Οι συνοδοί των απορριμμάτων αναγκάζονται να μαζεύουν τις σκόρπιες σακούλες από τα πεζοδρόμια. Ελάχιστοι είναι όσοι επιλέγουν να κατέβουν στο πεζοδρόμιο και να παραδώσουν τη σακούλα τους στα απορριμματοφόρα.

Και όσο τα σκουπίδια παραμένουν στο πεζοδρόμιο δεν δημιουργούν μόνο πρόβλημα αισθητικής αλλά και δημόσιας υγείας. Το πρόβλημα μπορεί να μην είναι μέχρι στιγμής τόσο οξύ, τους καλοκαιρινούς όμως μήνες αναμένεται να γίνει αισθητό…

Σε αυτό το πλαίσιο ο Δήμος θα κάνει μια ύστατη προσπάθεια, με τη νέα καμπάνια προσωπικής ενημέρωσης των δημοτών.

Υπενθυμίζεται ότι απορριμματοφόρα του Δήμου Βόλου κάνουν συνεχή δρομολόγια από τις 6 το πρωί έως τις 2:15 τα ξημερώματα για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Γίνονται καθημερινά 16 στάσεις στην Ιάσονος και 18 στη Δημητριάδος και από τρία δρομολόγια για την αποκομιδή απορριμμάτων ανακύκλωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου