ΤΟΠΙΚΑ

Διαγωνισμών συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

διαγωνισμών-συνέχεια-στο-πανεπιστήμ-731587

Κινδύνευσε να χάσει περί τα 2 εκ. ευρώ για εξοπλισμούς και αναλώσιμα που σώθηκαν την τελευταία στιγμή

«Πηγαίναμε για τα βράχια, στρίψαμε όμως σωστά το τιμόνι». Με αυτά τα λόγια ο αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Θανάσης Σφουγγάρης, περιέγραψε τον οικονομικό κίνδυνο που διέτρεξε το ίδρυμα, εξαιτίας των φοιτητικών καταλήψεων της Πρυτανείας, μέσα στο Νοέμβριο και το Δεκέμβριο. Διαγωνισμοί ύψους 6 εκ. ευρώ κινδύνευαν να τιναχθούν στον «αέρα» και πολύτιμα κονδύλια για τα τμήματα και τις υπηρεσίες να μην φθάσουν ποτέ στον προορισμό του.

Στις 31 Δεκεμβρίου, εξέπνεε η προθεσμία για τους διαγωνισμούς που έπρεπε να τρέξει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Συνολικά 6 εκ. ευρώ είχαν δοθεί στο ίδρυμα για να καλύψει ανάγκες του, που αφορούν από την προμήθεια αναλώσιμων έως και εξοπλισμού για τα τμήματά του αλλά και τις υπηρεσίες.

Η προκήρυξη των διαγωνισμών γινόταν μετ’ εμποδίων. Κι αυτό γιατί, η κατάληψη της πρυτανείας από τους φοιτητές, ανάγκαζε διοίκηση και υπηρεσιακά στελέχη σε… έξωση από τα γραφεία τους. Τα χρονικά περιθώρια ήταν ασφυκτικά και δεν ήταν λίγες οι φορές, που ολόκληροι διαγωνισμοί προετοιμάστηκαν από διαφορετικά γραφεία, όπου βρήκαν… καταφύγιο πρυτανεία και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Προβλήματα υπήρξαν και με την έκβαση των διαγωνισμών, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαν αποβεί άκαρποι. Εως τέλος Δεκεμβρίου, περίπου 2 εκ. ευρώ ήταν στην κυριολεξία στον αέρα.

Με αίτημά της προς το Υπουργείο Παιδείας, η διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ζήτησε πίστωση χρόνου. Το Υπουργείο απάντησε θετικά στο αγωνιώδες αίτημα της Πρυτανείας, ανάβοντας ουσιαστικά πράσινο φως για την ολοκλήρωση των διαγωνισμών ακόμη και μέσα στο νέο έτος. «Δόθηκε αγώνας να μη χαθούν πολύτιμα κονδύλια. Ευτυχώς η εξέλιξη ήταν θετική», ανέφερε ο κ. Σφουγγάρης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου