ΤΟΠΙΚΑ

Στους 174.918 οι εκλογείς στη Μαγνησία

στους-174-918-οι-εκλογείς-στη-μαγνησία-731765

Θα λειτουργήσουν 317 εκλογικά τμήματα – Το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών μέχρι το άνοιγμα της κάλπης

Θηλυκή… υπεροχή στο εκλογικό σώμα της Μαγνησίας, που θα προσέλθει στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου για την εκλογή της νέας Κυβέρνησης. Η εκλογική δύναμη της Μαγνησίας όπως καταγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, αφορά σε 174.918 εκλογείς εκ των οποίων οι 84.336 είναι άνδρες και οι 90.582 γυναίκες.

Εκτός από την καταγραφή του εκλογικού σώματος, έχουν οριστεί και τα εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στο νομό. Κάλπες θα στηθούν σε 317 εκλογικά τμήματα στο νομό, εκ των οποίων τα 186 στο Δήμο Βόλου, 42 στο Δήμο Αλμυρού, 25 στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, 28 στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, 16 στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, 8 στο Δήμο Σκιάθου, 9 στο Δήμο Σκοπέλου και 3 στο Δήμο Αλοννήσου.

Η Μαγνησία εκλέγει έξι Βουλευτές. Ως εκ τούτου, οι εκλογείς θα μπορούν να βάζουν έως και δύο σταυρούς στο ψηφοδέλτιο, όταν έρθει η ώρα να μπουν πίσω από το παραβάν.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών μέχρι το άνοιγμα της κάλπης, έως τις 15 Ιανουαρίου θα έχουν οριστεί από τα δικαστήρια οι εφορευτικές επιτροπές και οι αναπληρωματικοί.

Εως τις 16 Ιανουαρίου, τα κόμματα, οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν παραδώσει στην αντιπεριφέρεια επαρκή αριθμό ψηφοδελτίων για τις ανάγκες των εκλογικών τμημάτων. Εως τις 18 Ιανουαρίου ψηφοδέλτια θα πρέπει να έχουν παραδοθεί και για τα εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών.

Εως τις 21 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει δημοσιευτεί το πρόγραμμα ψηφοφορίας από τις δημοτικές αρχές, ενώ έως τις 22 Ιανουαρίου, οι έφοροι, τακτικοί ή αναπληρωτές αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής θα πρέπει να βρίσκονται στον τόπο διορισμού τους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου