ΤΟΠΙΚΑ

Εργοταξιακό ρεύμα σε περισσότερους

εργοταξιακό-ρεύμα-σε-περισσότερους-732946

Με κοινωνικά κριτήρια θα παρέχεται φθηνότερο ρεύμα εκτός από την πρώτη κατοικία, στη β’ κατοικία, σε βιοτεχνίες και καταστήματα

Ανοίγει τη… βεντάλια χορήγησης εργοταξιακού ρεύματος σε πολίτες ο Δήμος Βόλου. Οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες εν μέσω κρίσης, οδηγούν στο να συμπεριληφθούν στον κατάλογο των δικαιούχων εκτός από την πρώτη κατοικία, η δευτερεύουσα και εξοχική κατοικία, ακόμη και επιχειρήσεις βιοτεχνικής χρήσης αλλά και καταστήματα. Η «βροχή» αιτημάτων από επαγγελματίες που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους αποτέλεσε την αφορμή για την επέκταση των δικαιούχων εργοταξιακού ρεύματος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εως σήμερα, εργοταξιακό ρεύμα για κοινωνικούς λόγους και βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, δίνονταν μόνο για την πρώτη κατοικία.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η… βεντάλια άνοιξε. Πλέον, βάσει αυστηρών προϋποθέσεων θα μπορεί να χορηγείται εργοταξιακό ρεύμα τόσο στη δευτερεύουσα και εξοχική κατοικία όσο και σε βιοτεχνίες και καταστήματα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάση Σταυρίδη, υπάρχουν περισσότερες από 150 οχλήσεις – αιτήματα επαγγελματιών που ζητούν από το Δήμο Βόλου να τους χορηγήσει εργοταξιακό ρεύμα για να μην κλείσουν. Οπως υποστήριξε, οι επαγγελματίες βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση αδυνατώντας να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδη έξοδά τους. Στο πλαίσιο αυτό και για να μην προστεθούν κι άλλα λουκέτα στα ήδη υπάρχοντα, αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν επιπλέον κλάδοι στους δικαιούχους εργοταξιακού ρεύματος.

Ζήτημα νομιμότητας της επέκτασης των δικαιούχων, έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος των «Δρόμων Συνεργασίας», Κώστας Γαργάλας, υποστηρίζοντας ότι ακόμη και να ψηφίσει την απόφαση η επιτροπή, «θα γυρίσει πίσω από τη Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας». Ο κ. Γαργάλας δέχθηκε την επέκταση του προγράμματος, μόνο για τη δεύτερη κατοικία, που όπως υποστήριξε σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιείται και ως πρώτη κατοικία. Με τον κ. Γαργάλα, διαφώνησε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και μέλος των «Δρόμων Συνεργασίας», Νίκος Χαυτούρας, τασσόμενος υπέρ της χορήγησης εργοταξιακού ρεύματος και σε βιοτεχνίες αλλά και επιχειρήσεις μόνο όμως για όσους αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της «Επιλογής Ευθύνης», Νίκος Στόικος, ζήτησε από την επιτροπή να μην πλατειάσει και επέστησε την προσοχή για τον εξονυχιστικό έλεγχο των δικαιολογητικών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου