ΤΟΠΙΚΑ

Υποψηφιότητα για πολιτιστική πρωτεύουσα

υποψηφιότητα-για-πολιτιστική-πρωτεύ-733044

Θα καταθέσει ο Δήμος Βόλου

Ο Δήμος Βόλου θα υποβάλλει φάκελο στο Υπουργείο Πολιτισμού, μέσω του οποίου θα θέτει υποψηφιότητα για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Για το παραπάνω διαβεβαίωσε χθες το δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος κατήγγειλε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή ανέθεσε την προετοιμασία του φακέλου σε υπάλληλο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, έναντι 7.200 ευρώ, χωρίς να υπάρχει σχετικό αίτημα στο Υπουργείο.

«Εψαξα αν υπάρχει πρόταση του Δήμου Βόλου κατατεθειμένη στο Υπουργείο Πολιτισμού και δεν υπάρχει τίποτα. Ουδέποτε υποβλήθηκε φάκελος έως σήμερα. Είχαν αναθέσει σε υπάλληλο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, κάποιον κ. Δημήτρη Μαραγκόπουλο την προετοιμασία του φακέλου της πρότασης. Πρόκειται για μία πρόταση, συρραφή κομματιών από το διαδίκτυο, που στοίχισε 7.200 ευρώ. Ηταν όμως ένα τέχνασμα για να πληρωθεί για τέσσερις μήνες που του οφείλονταν μέχρι που βγήκε στη σύνταξη. Αυτή είναι η αλήθεια», είπε ο κ. Μπέος, κατηγορώντας επώνυμα δημοσιογράφο την οποία αποκάλεσε «σκουπίδι» και η οποία του είχε απευθύνει ερώτημα για την τύχη του φακέλου της υποψηφιότητας σε πρόσφατη τηλεοπτική του εμφάνιση.

Ο Δήμαρχος Βόλου υποστήριξε ότι οι προθεσμίες δεν έχουν χαθεί κι ότι η πρόταση θα υποβληθεί. Προς το παρόν, προτάσεις έχουν υποβληθεί από Πειραιά, Σύρο και Κέρκυρα και προφορικά από την Ξάνθη.

«Θα προετοιμαστούμε. Θα υποβάλλουμε πρόταση. Αν και δεν θα έχει καμία τύχη. Είναι καθαρά ζήτημα κυβερνητικής απόφασης», επεσήμανε.

«Μπορεί να μην είμαστε άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αλλά θα κάνουμε περισσότερα από εσάς. Εχουμε οράματα, θέλουμε να δημιουργήσουμε», κατέληξε.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου