ΤΟΠΙΚΑ

Λιμάνι για την Ακαδημία Ναυτικού

λιμάνι-για-την-ακαδημία-ναυτικού-735253

Θα συμβάλλει στην ακαδημαϊκή και οικονομική ανάπτυξη του Βόλου η λειτουργία της

Σηκώνει άγκυρα και ετοιμάζεται να αποπλεύσει χαράσσοντας ρότα για νέο λιμάνι, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στο Βόλο, μετά το «ναυάγιο» των Καλών Νερών. Χθες, στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, όπου λειτουργεί με επιτυχία Ναυτικός Τομέας, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για τη χωροθέτηση της Ακαδημίας, που αναμένεται να συμπληρώσει τον τοπικό ακαδημαϊκό χάρτη αλλά και να συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το θέμα κράτησε «ζεστό» η εκπαιδευτική οικογένεια του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, που δεν πτοήθηκε από την αδιαφορία του Δημάρχου Νοτίου Πηλίου, Νικ. Φορτούνα για την προώθηση της Σχολής σε οικόπεδο στα Καλά Νερά, με αποτέλεσμα τα σχέδια να «ναυαγήσουν». Εστω κι αν χρειάζεται να ξεκινήσει από το μηδέν, η εκπαιδευτική οικογένεια, κρατά «ζωντανό» το όνειρο της σχολής.

Συμπαραστάτης των εκπαιδευτικών του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού, η οποία επισκέφθηκε χθες το σχολείο και είχε σύσκεψη με το Διευθυντή, Σωκράτη Σαβελίδη και τους καθηγητές του Ναυτικού Τομέα.

Εγινε αναφορά στο «ναυάγιο» των αρχικών σχεδίων και αποφασίστηκε η αλλαγή… ρότας. Αλλωστε όπως υπογραμμίστηκε, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, δεν θα αποτελέσει απλώς μετεξέλιξη του Ναυτικού Τομέα, οι 250 σπουδαστές του οποίου θα αποτελέσουν τη «μαγιά» για τη λειτουργία της. Θα συμπληρώσει τον ακαδημαϊκό χάρτη της περιοχής που έχει παράδοση στα ναυτικά επαγγέλματα και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής με την προσέλκυση σπουδαστών από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

Τρεις εναλλακτικές

Στη σύσκεψη, απορρίφθηκε η λύση της Ν. Αγχιάλου, δεδομένου ότι δεν υπάρχει καν διαθέσιμο οικόπεδο για την ανέγερση κτιρίου. Προτάθηκαν λοιπόν τρεις εναλλακτικές λύσεις για τη χωροθέτηση της Ακαδημίας: οι αποθήκες του λιμανιού εμβαδού 1.600τ.μ. κοντά στη νέα Ψαραγορά, τα παλιά Σφαγεία ή -κατά προτεραιότητα- το παλιό κτίριο μηχανικής καλλιέργειας που βρίσκεται μεταξύ ΟΑΕΔ και 4ου ΓΕΛ Βόλου στην περιοχή της Νεάπολης.

Η κ. Μποντού – Τοκαλή ανέλαβε να διερευνήσει τις εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν και επόμενο βήμα θα είναι η εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου