ΤΟΠΙΚΑ

Νέος Ξενώνας Αστέγων ανοίγει τις πόρτες στην Άλλη Μεριά

νέος-ξενώνας-αστέγων-ανοίγει-τις-πόρτ-735264

Θα φιλοξενήσει τέσσερις οικογένειες που σήμερα βρίσκονται στον παλιό ξενώνα

Εως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του ο νέος Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Βόλου, που πρόκειται να λειτουργήσει στο Κέντρο «Αθανάσιος Νάκος» στην Αλλη Μεριά. Στους χώρους του κέντρου που αρχικά προοριζόταν για βρεφονηπιακός σταθμός, πρόκειται να φιλοξενηθούν τέσσερις οικογένειες που σήμερα έχουν «απαγκιάσει» στον ήδη υπάρχοντα Ξενώνα Αστέγων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στα δωμάτια που θα απελευθερωθούν στον παλιό Ξενώνα, αναμένεται να καταλύσουν οι άστεγοι που τις τελευταίες ημέρες φιλοξενούνται στο Κοινωνικό Κέντρο Νέας Δημητριάδας, που άνοιξε για να προσφέρει μια ζεστή γωνιά στους ανθρώπους που δεν έχουν ούτε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, μέχρι να περάσει το κύμα κακοκαιρίας και οι συνθήκες παγετού.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Αναστασία Μορφογιάννη, το Κοινωνικό Κέντρο θα κλείσει την ερχόμενη Δευτέρα, καιρού… επιτρέποντος. Οι δέκα άστεγοι που ήταν μόνιμοι… θαμώνες του κέντρου τις ημέρες της παγωνιάς, έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Νοσοκομείο Βόλου για να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και από το προσωπικό της Κοινωφελούς, ετοιμάζονται τα χαρτιά τους για να οδηγηθούν στη συνέχεια στον Ξενώνα Αστέγων. Εκεί αναμένεται να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή τους, να ορθοποδήσουν, να διεκδικήσουν θέση στην αγορά εργασίας και στη συνέχεια να μπορέσουν να στήσουν το δικό τους σπιτικό.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η λειτουργία του νέου Ξενώνα. Πριν από τα Χριστούγεννα έγιναν οι απαραίτητες διαδικασίες για τον εξοπλισμό του νέου Ξενώνα, με κρεβάτια, ψυγεία, κλινοσκεπάσματα. Εγιναν επίσης και μικρές παρεμβάσεις στις τουαλέτες του κτιρίου και δημιουργήθηκαν δύο επιπλέον μπάνια.

Στο νέο ξενώνα πρόκειται να στεγαστούν τέσσερις οικογένειες (16 άτομα). Στο ημιυπόγειο του κτιρίου θα τοποθετηθούν κρεβάτια για την εξυπηρέτηση έκτακτων καταστάσεων, όπως για παράδειγμα η φιλοξενία αστέγων σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Στον παλιό ξενώνα θα παραμείνουν έξι μεμονωμένα άτομα, ενώ στα δωμάτια που αδειάζουν θα οδηγηθούν οι 10 περίπου άστεγοι που βρήκαν καταφύγιο τις ημέρες του χιονιά στο Κοινωνικό Κέντρο Νέας Δημητριάδας. «Θέλω να πιστεύω ότι έως τέλος της εβδομάδας, ο νέος ξενώνας θα λειτουργήσει», ανέφερε η κ. Μορφογιάννη επισημαίνοντας ότι όλα γίνονται με έξοδα από τα ταμεία της ίδιας της ΚΕΚΠΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου