ΤΟΠΙΚΑ

Σε αβεβαιότητα η εκπαίδευση λόγω των εθνικών εκλογών

σε-αβεβαιότητα-η-εκπαίδευση-λόγω-των-ε-735408

Ερωτηματικά για τις κρίσεις σχολικών συμβούλων, διευθυντών σχολείων και διευθυντών εκπαίδευσης

Σε κλίμα αβεβαιότητας καλείται να λειτουργήσει η εκπαίδευση, λόγω των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Στελέχη της εκπαίδευσης δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το τι θα γίνει με τις κρίσεις των διευθυντών εκπαίδευσης και των διευθυντών σχολικών μονάδων αλλά και με τις αντίστοιχες των σχολικών συμβούλων. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι ίσως οι κρίσεις «παγώσουν» για ένα χρόνο.

Οπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί, φέτος εκπνέει η τετραετής θητεία των σχολικών συμβούλων και των διευθυντών σχολικών μονάδων καθώς και η πενταετής θητεία των διευθυντών εκπαίδευσης. Θα έπρεπε λοιπόν να προκηρυχθούν κρίσεις για τις θέσεις, ωστόσο οι εκλογές φαίνεται να βάζουν φρένο στις διαδικασίες.

Κανονικά το Φεβρουάριο θα έπρεπε να γίνουν οι κρίσεις των διευθυντών εκπαίδευσης, που έχουν ήδη ολοκληρώσει την πενταετή θητεία τους.

Το Μάρτιο θα έπρεπε να προκηρυχθούν οι θέσεις των σχολικών συμβούλων και τον Ιούνιο οι θέσεις των διευθυντών των σχολικών μονάδων, προκειμένου από τη νέα σχολική χρονιά όλα τα νέα στελέχη να είναι στις θέσεις τους.

Ωστόσο, οι κρίσεις φαίνεται να παίρνουν αναβολή λόγω εκλογών.

Προβληματισμός επικρατεί και για τη διαδικασία της αξιολόγησης. «Θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σε περίπτωση αλλαγής Κυβέρνησης; Κι αν όχι η χώρα θα κληθεί να επιστρέψει ποσό ύψους 10 εκ. ευρώ περίπου που έχει λάβει μέσω ΕΣΠΑ;», διερωτώνται εκπαιδευτικοί.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου