ΤΟΠΙΚΑ

Πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης θαλάσσιων και υδατικών πόρων

πρόγραμμα-ολοκληρωμένης-διαχείρισης-735430

Αναμένεται να εκπονήσει ο Δήμος Βόλου από κοινού με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σε πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Θαλάσσιων και Εσωτερικών Υδάτων του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), αναμένεται να συμμετέχει ο Δήμος Βόλου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Οι δύο φορείς θα υποβάλλουν πρόταση συμμετοχής στο πρόγραμμα που προκήρυξε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με στόχο την «καλή περιβαλλοντική κατάσταση των ευρωπαϊκών εσωτερικών και θαλάσσιων υδάτων».

Η συμμετοχή του Δήμου Βόλου στο πρόγραμμα που πρόκειται να επικυρωθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα, υπαγορεύει την εκπόνηση μιας σειράς δράσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης των θαλάσσιων και εσωτερικών υδατικών πόρων με έμφαση στις παράκτιες περιοχές. Ο Δήμος και το Πανεπιστήμιο θα κληθούν να εκπονήσουν μελέτες για την ολοκληρωμένη διαχείριση υδάτων, για καταγραφή ή αναστροφή των φαινομένων διάβρωσης σε ακτές, για τη διατήρηση και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, για την επίδραση της αλιείας στη βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα, περιβαλλοντικής αποκατάστασης τοπικής εμβέλειας κ.α.

Επίσης θα κληθεί να αναλάβει δράσεις προώθησης περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία και με υποτροφίες σε σπουδές και έρευνα που σχετίζονται με τη διαχείριση υδατικών πόρων.

Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί κατά 85% από το χρηματοδοτικό μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου – ΕΟΧ περιόδου 2009-2014 και κατά 15% από το ΠΔΕ της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι 12 μήνες (έως 30 Απριλίου 2016) και ο προϋπολογισμός θα ανέρχεται από 200.000 έως 900.000 ευρώ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου