ΤΟΠΙΚΑ

Απέχουν από τις εκλογές

απέχουν-από-τις-εκλογές-735535

Οι δημοτικοί υπάλληλοι της Μαγνησίας που θα ακολουθήσουν τη γραμμή της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Η απόφαση λήφθηκε: οι δημοτικοί υπάλληλοι θα απέχουν από κάθε διαδικασία για την προετοιμασία, διεξαγωγή και μεταφορά των αποτελεσμάτων των Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Στο Δήμο Βόλου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, Γιώργο Μαγιάκο, η απόφαση είναι σχεδόν τελεσίδικη. «Οι δημοτικοί υπάλληλοι τραβούν όλο το… λούκι των εκλογών και παίρνουν ψίχουλα. Φιλοδώρημα μας δίνουν και πάλι με καθυστέρηση», ανέφερε ο κ. Μαγιάκος.

Οπως υποστήριξε η εκλογική αποζημίωση για τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, ήρθε στα χέρια των δημοτικών υπαλλήλων μόλις πριν από δύο εβδομάδες! Από τα 223 ευρώ μικτά που δίνονται ως εκλογική αποζημίωση, στις τσέπες όσων εργάστηκαν για τη διεξαγωγή των εκλογών κατέληξαν μόλις 160 ευρώ.

«Ας κάνουν εκλογές αυτοί που παίρνουν τα δύο και τα τρία χιλιάρικα», ανέφερε ο κ. Μαγιάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλο το βάρος των εκλογών, σηκώνουν οι δημοτικοί υπάλληλοι: προετοιμασία των εκλογικών κέντρων, μεταφορά και φύλαξη του εκλογικού υλικού, μεταφορά και στήσιμο των καλπών και των παραβάν, μεταφορά των ψηφοδελτίων, των εκλογικών αποτελεσμάτων ακόμη και την καθαριότητα των χώρων, τροφοδοσία, φύλαξη των εκλογικών κέντρων.

Κι όμως είναι εκείνοι που λαμβάνουν τη μικρότερη εκλογική αποζημίωση. Το προσωπικό του Υπουργείου Εσωτερικών αμείβεται με ποσό από 2.850 ευρώ έως 3.350 ευρώ, των Περιφερειών με ποσό ύψους 2.500 ευρώ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με ποσό ύψους 500 ευρώ.

«Ζητάμε απαλλαγή από τα συγκεκριμένα καθήκοντα. Σε περίπτωση που δεν μας απαλλάξουν θα προχωρήσουμε σε απεργία – αποχή από τα συγκεκριμένα καθήκοντα, σύμφωνα άλλωστε και με την απόφαση της Ομοσπονδίας μας», διεμήνυσε ο κ. Μαγιάκος.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη για το νέο έτος συνεδρίαση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας για τρέχοντα ζητήματα των δημοτικών υπαλλήλων. Μεταξύ αυτών θα συζητηθεί και το επίμαχο ζήτημα της αποχής τους από τα καθήκοντα της προετοιμασίας και διεξαγωγής των εκλογών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου