ΤΟΠΙΚΑ

Σε εξέλιξη η ΕΔΕ σε κέντρα ξένων γλωσσών της Μαγνησίας

σε-εξέλιξη-η-εδε-σε-κέντρα-ξένων-γλωσσώ-736210

Μετά από καταγγελία στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας σχετικά με μεταπώληση ή διάθεση δωρεάν βιβλίων στους μαθητές τους

Παράταση ενός μήνα, έως τα τέλη Ιανουαρίου περίπου, δόθηκε για την ολοκλήρωση της ένορκης διοικητικής εξέτασης που διέταξε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γιώργος Δοδοντσάκης, μετά από νέες επώνυμες καταγγελίες που δέχθηκε ότι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών στο Βόλο, δεν περιορίζονται στα διδακτικά τους καθήκοντα αλλά προχωρούν στην πώληση, μεταπώληση ή διάθεση δωρεάν βιβλίων στους μαθητές τους.

Βάσει της Νομοθεσίας, οι ιδιοκτήτες κέντρων εκμάθησης ξένων γλωσσών, αδειοδοτούνται μόνο για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας. Απαγορεύεται να πωλούν ή μεταπωλούν ιδίας ή αλλότριας παραγωγής βιβλία, να φωτοτυπούν ξενόγλωσσα βιβλία, να τα διαθέτουν δωρεά ή ακόμη και να προτρέπουν τους γονείς και τους μαθητές από πού θα αγοράζουν τα βιβλία τους.

Φαίνεται όμως ότι ο ιδιοκτήτες φροντιστηρίων μπαίνουν σε… ξένα χωράφια. Σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία που υποβλήθηκε με την έναρξη του σχολικού έτους στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, από το σύνολο των 105 κέντρων ξένων γλωσσών, περίπου το 80% πωλούν, μεταπωλούν ή διαθέτουν ακόμη και δωρεάν ξενόγλωσσα βιβλία στους μαθητές τους, πλήττοντας καίρια τα συμφέροντα βιβλιοπωλών – χαρτοπωλών της πόλης, αλλά και παραβαίνοντας ευθέως τη Νομοθεσία.

Καταγγελία είχε υποβληθεί και πέρυσι. Κινούνταν εναντίον 20 κέντρων εκμάθησης ξένων γλωσσών. Φέτος, η νέα καταγγελία αφορά σε 12 περιπτώσεις κέντρων γλωσσών.

Η νέα καταγγελία προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Ο Διευθυντής, Γιώργος Δοδοντσάκης, διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου. Εχει ανατεθεί σε διευθυντή σχολικής μονάδας, ο οποίος έχει καλέσει για καταθέσεις ιδιοκτήτες κέντρων εκμάθησης ξένων γλωσσών, γονείς, αλλά και ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων της πόλης.

Σημειώνεται ότι η πρακτική μεταπώλησης βιβλίων δεν συνιστά αθέμιτο ανταγωνισμό μόνον για τα φροντιστήρια μεταξύ τους αλλά και για τους βιβλιοπώλες, οι οποίοι δεσμευόμενοι από την Ενιαία Τιμή Βιβλίου και δεν μπορούν να κάνουν έκπτωση μεγαλύτερη από 10% στους πελάτες τους.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Σχετικά άρθρα:

ΣΔΟΕ σε φροντιστήρια

Ελεγχοι σε φροντιστήρια

«Καμπάνα» σε κέντρο ξένων γλωσσών

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου