ΤΟΠΙΚΑ

«Φιλί» εργασιακής ζωής έως το Μάιο

φιλί-εργασιακής-ζωής-έως-το-μάιο-736452

Χθες έληξε η περίοδος διαθεσιμότητας, τους δόθηκε όμως μικρή περίοδος χάριτος

Εως το Μάιο παρατείνεται η περίοδος διαθεσιμότητας των 22 διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που επρόκειτο να λήξει χθες. Οι υπάλληλοι που βρίσκονται με το ένα πόδι έξω από το ίδρυμα, «καρδιοχτύπησαν» τις τελευταίες ημέρες, όταν προκλήθηκε αλαλούμ μεταξύ των Υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας για τους πίνακες τοποθέτησης των διαθέσιμων διοικητικών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργο Πετράκο, η έκδοση των προσωρινών πινάκων τοποθέτησης των διαθέσιμων διοικητικών υπαλλήλων λίγο πριν την εκπνοή του 2014, δημιούργησε αναστάτωση στους εργαζόμενους στο θεσσαλικό ΑΕΙ. Από το σύνολο των 22 διαθέσιμων, βάσει των προσωρινών πινάκων που εξέδωσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «σώζονταν» οι 18. Οι 4 έβλεπαν την πόρτα της απόλυσης και από τους υπόλοιπους μόλις οι 15 παρέμεναν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και οι άλλοι 3 μεταφέρονταν σε άλλα Πανεπιστήμια της χώρας.

Το αλαλούμ ήρθε να επιτείνει απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας οι πίνακες θα τεθούν σε ισχύ μόνο όταν τοποθετηθούν όλοι οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Το θέμα «πάγωσε» και προ ημερών εκδόθηκε τροπολογία βάσει της οποίας η διαθεσιμότητα παρατείνεται έως την άνοιξη και συγκεκριμένα έως το Μάιο.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ήταν εκείνη που έδωσε «φιλί»… εργασιακής ζωής στους 22 διαθέσιμους υπαλλήλους, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα και τη συνέχιση της μισθοδοσίας τους.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε «ομηρία» ήδη από τον Ιούνιο του 2014. Η αναμονή για την εργασιακή τους… τύχη παρατείνεται. Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών αναμένεται να είναι καθοριστικό για τους ίδιους, οι οποίοι προς το παρόν βλέπουν τα δύο εμπλεκόμενα Υπουργεία να μιλούν διαφορετική… γλώσσα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου