ΤΟΠΙΚΑ

Στην «αγκαλιά» του Γηροκομείου

στην-αγκαλιά-του-γηροκομείου-737213

Η 76χρονη γριούλα που βρέθηκε να περιπλανάται στους δρόμους ισχυριζόμενη ότι την εγκατέλειψε η κόρη της

Καταφύγιο στην «αγκαλιά» του Γηροκομείου Βόλου, αναμένεται να βρει τελικά, η 76χρονη γριούλα, η οποία εντοπίστηκε να περιπλανάται στους δρόμους της πόλης από την περασμένη Πέμπτη, εν μέσω παγωνιάς. Οπως ισχυρίστηκε στους υπεύθυνους του Κοινωνικού Κέντρου Νέας Δημητριάδος, που αποτέλεσε το προσωρινό «απάγκιό» της τις ημέρες του χιονιά, από το σπίτι την έδιωξε η κόρη της.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Αναστασία Μορφογιάννη, το Κοινωνικό Κέντρο Νέας Δημητριάδας, θα παραμείνει ανοιχτό έως την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι. Εκεί μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζεστή γωνιά για να κοιμηθούν και ένα πιάτο φαγητό οι άστεγοι της πόλης, μέχρι να περάσει ο παγετός.

Ανάμεσά τους είναι και η 76χρονη γριούλα, την οποία εντόπισαν το περασμένο Σάββατο αστυνομικοί, να περιπλανάται μέσα στην παγωνιά, φορώντας μία μπλούζα, μία φούστα κι ένα ζακετάκι.

Η γυναίκα δεν είναι άστεγη οδηγήθηκε όμως στο Κοινωνικό Κέντρο Ν. Δημητριάδας. Οπως έγινε γνωστό πάσχει από αλτσχάιμερ. Αλλά κατάφερε να ενημερώσει τους υπεύθυνους του κέντρου πού μένει, ισχυριζόμενη ότι η κόρη της την άφησε στο δρόμο από την περασμένη Πέμπτη.

Περιέγραψε ότι επί δύο ημέρες γυρνούσε στους δρόμους. Πήγαινε… βόλτες, ανέφερε. Οι άνθρωποι του Κοινωνικού Κέντρου, φρόντισαν αμέσως την άτυχη γυναίκα. Της πρόσφεραν ζεστά ρούχα και φαγητό και εντόπισαν την οικογένειά της. «Τηλεφωνήσαμε στην κόρη της. Η απάντησή της μας σόκαρε. Να την κρατήσετε εκεί. Δεν τη θέλω, μας απάντησε. Είναι δυνατόν;», ανέφερε η κ. Μορφογιάννη.

Μετά από αυτό το περιστατικό και δεδομένου ότι το Κοινωνικό Κέντρο, κλείνει την ερχόμενη Δευτέρα, η κ. Μορφογιάννη έχει κινήσει τις διαδικασίες, προκειμένου η άτυχη ηλικιωμένη να μην καταλήξει στους δρόμους. «Δεν μου πάει η καρδιά να αφήσω τη γυναίκα στους δρόμους, στην κατάστασή της», ανέφερε η κ. Μορφογιάννη.

Ηδη απευθύνθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου η 76χρονη υποβάλλεται στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Στη συνέχεια, κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση του Γηροκομείου Βόλου, θα μεταφερθεί στο ίδρυμα. Αυτό θα είναι το καταφύγιό της μετά το διωγμό της από την οικογένειά της. Η ζεστή αγκαλιά των ανθρώπων του Γηροκομείου, αναμένεται να απαλύνει τον πόνο της εγκατάλειψης που βιώνει σε μεγάλη ηλικία και ενώ αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου