Στην τελική ευθεία η ΕΔΕ για τα αδιάθετα των προνοιακών επιδομάτων

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-30, 12:32:47
Στην τελική ευθεία η ΕΔΕ για τα αδιάθετα των προνοιακών επιδομάτων

Τέλος Ιανουαρίου αναμένεται το πόρισμα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα τέλη Οκτωβρίου

Τέλος Ιανουαρίου αναμένεται το αποτέλεσμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που έχει διατάξει ήδη από τα τέλη Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος για τα υπόλοιπα των προνοιακών επιδομάτων των ετών 2011, 2012 και 2013 που φέρονται να αγνοούνται σε άλλους κωδικούς του Δήμου, αντί να πάρουν το δρόμο της επιστροφής προς το Υπουργείο Εργασίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η ΕΔΕ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστ. Μπατζιάκα και επικεντρώνεται στα έτη 2011, 2012 και 2013. Με έγγραφό του προς το Υπουργείο Εργασίας ο Δήμος Βόλου, ενημέρωσε ότι το ταμειακό υπόλοιπο αφορά σε ποσό μόλις 91.000 ευρώ και αναζητούνται τα υπόλοιπα χρήματα.

Η έρευνα επικεντρώνεται σε υπαλλήλους της ταμειακής υπηρεσίας και της υπηρεσίας Πρόνοιας, προκειμένου να διαπιστωθεί πού κατέληξαν τα προνοιακά επιδόματα και για ποιο λόγο δεν επιστράφηκαν στο Υπουργείο ή δεν συμψηφίστηκαν με επόμενα επιδόματα.

Την υπόθεση με τα αγνοούμενα προνοιακά επιδόματα είχε καταγγείλει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Πρόκειται για συνολικό ποσό ύψους 650.000 ευρώ που δεν είχε διατεθεί σε δικαιούχους και ο Δήμος όφειλε είτε να συμψηφίσει με επόμενες δόσεις προνοιακών επιδομάτων ή να επιστρέψει στο Υπουργείο Εργασίας. Τίποτα από τα δύο δεν φαίνεται να έγινε, με αποτέλεσμα τα υπόλοιπα των προνοιακών επιδομάτων να καταλήξουν σε άλλους κωδικούς του Δήμου Βόλου.

Τα χρήματα για τα προνοιακά επιδόματα, διαθέτει κάθε χρόνο στους δικαιούχους, το Υπουργείο Εργασίας. Ο Δήμος Βόλου είναι απλώς ο διανομέας των χρημάτων αυτών. Μπαίνουν σε ξεχωριστούς κωδικούς και αποδίδονται στους δικαιούχους. Πολλές φορές όμως το ποσό που διατίθεται μέσω των συγκεκριμένων κωδικών στο Δήμο, είναι μεγαλύτερο από αυτό που διανέμεται στους δικαιούχους. Το αδιάθετο ποσό λοιπόν, επιστρέφεται στο Υπουργείο ή συμψηφίζεται με τα προνοιακά επιδόματα του επόμενου χρόνου.

Αυτό φαίνεται να μην έγινε κατά την τριετία 2011 - 2013 και τα υπόλοιπα των προνοιακών επιδομάτων, να έμπαιναν σε άλλους κωδικούς του Δήμου.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
1
=