ΤΟΠΙΚΑ

Απάγκιο για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

απάγκιο-για-τις-κρύες-νύχτες-του-χειμώ-743130

Ανοιχτό για τους αστέγους από χθες και έως τις 6 Ιανουαρίου το Κοινωνικό Κέντρο Νέας Δημητριάδας

Μια ζεστή γωνιά για να περάσουν τα κρύα βράδια του χειμώνα που δείχνει τα «δόντια» του από χθες στο Βόλο, έχουν οι περίπου 100 άστεγοι της πόλης.

Την αγκαλιά του προσφέροντας απάγκιο από το τσουχτερό κρύο και το χιόνι που αναμένεται τις επόμενες ημέρες και μέσα στην πόλη, έχει ανοίξει από χθες το Κοινωνικό Κέντρο Νέας Δημητριάδας.

Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Αναστασία Μορφογιάννη, με αφορμή το δελτίο έκτακτων καιρικών φαινομένων, φρόντισε για την εξασφάλιση μιας ζεστής γωνιάς για τους αστέγους, οι οποίοι το χειμώνα δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο το πρόβλημα της έλλειψης στέγης αλλά και τις καιρικές συνθήκες που καθιστούν τη διαβίωση στους δρόμους δύσκολη.

Από χθες και έως τις 6 Ιανουαρίου, το Κοινωνικό Κέντρο θα υποδέχεται τους αστέγους. Εχουν εξασφαλιστεί ράντζα, κλινοσκεπάσματα και ρούχα από το κοινωνικό παντοπωλείο. Επίσης έχουν εξασφαλιστεί και μερίδες φαγητού για κάθε ημέρα, ενώ πολύτιμη στην οργάνωση του χώρου ήταν η συμβολή των εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

Οι άστεγοι που υπολογίζονται σε περίπου 100 άτομα, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο, να φορούν καθαρά ρούχα και να κοιμούνται σε ένα ζεστό και προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες περιβάλλον.

Ηδη χθες το απόγευμα, οι πρώτοι δύο άστεγοι «κούρνιασαν» στο ζεστό περιβάλλον του Κοινωνικού Κέντρου Νέας Δημητριάδας. Αργά το βράδυ, οπότε και ο υδράργυρος άρχισε να κατρακυλά αναμένονταν κι άλλοι να αφήσουν τα «πόστα» τους μέσα στην πόλη και να προστρέξουν στο κέντρο για να βγάλουν το βράδυ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου