ΤΟΠΙΚΑ

Του έδωσε σύνταξη και… ζωή ~ Ταχυδρόμος – Διασώστης

του-έδωσε-σύνταξη-και-ζωή-ταχυδρόμο-745626

Ο Αντώνης Παρασχάκης πήγε να παραδώσει τη σύνταξη σε ηλικιωμένο και τον κράτησε στη ζωή όταν υπέστη καρδιακό επεισόδιο

Στο πρόσωπο του ταχυδρόμου που επί 15 χρόνια του φέρνει τη σύνταξη κατ’ οίκον, αναγνώρισε το δικό του Αϊ Βασίλη, ένας ηλικιωμένος από τη Ν. Ιωνία. Τον Αϊ Βασίλη που του έφερε το πολυτιμότερο δώρο: τη ζωή.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο Αγιος Βασίλης φέτος ήρθε νωρίτερα για την περίπτωση ενός ηλικιωμένου από τη Ν. Ιωνία και ήταν εκείνος που τον κράτησε στη ζωή. Ο ταχυδρόμος Αντώνης Παρασχάκης, την περασμένη Δευτέρα το πρωί, έκανε το συνηθισμένο δρομολόγιο στη Ν. Ιωνία για την παράδοση της αλληλογραφίας στους πολίτες.

Μαζί με τους φακέλους -γράμματα και λογαριασμούς- είχε μαζί του και τις συντάξεις. Εφθασε έξω από τη μονοκατοικία που ζει ο ηλικιωμένος μαζί με τη σύζυγό του και χτύπησε την πόρτα για να παραδώσει τη σύνταξη, όπως άλλωστε κάνει τα τελευταία 15 χρόνια.

Ηταν τότε που άκουσε τις φωνές της συζύγου του ηλικιωμένου. Καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια. Χωρίς να το σκεφθεί, μπήκε από την πίσω πόρτα στο σπίτι. Βρήκε τον άτυχο ηλικιωμένο πεσμένο κάτω, να μην έχει αισθήσεις και τη σύζυγό του να αδυνατεί να του προσφέρει βοήθεια πάνω στον πανικό της.

Αρχισε αμέσως τις μαλάξεις στον ηλικιωμένο και ταυτόχρονα, κάλεσε το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κατέφθασε άμεσα στο σπίτι και παρέλαβε τον ηλικιωμένο τον οποίο και μετέφερε στο Νοσοκομείο.

Οι πρώτες βοήθειες που παρείχε ο ταχυδρόμος – ήρωας στα μάτια του ηλικιωμένου ζευγαριού, φαίνεται ότι ήταν καθοριστικές. Οπως έμαθε ο κ. Παρασχάκης, ο ηλικιωμένος είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο. Η αντίδρασή του να μπει στο σπίτι και να προσφέρει τη βοήθειά του, ήταν αυτή που έσωσε τη ζωή του ηλικιωμένου.

Αφού του παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα από το Νοσοκομείο, ο ηλικιωμένος επέστρεψε στο σπίτι του. Το απόγευμα, ο Αντώνης Παρασχάκης, πέρασε από το σπίτι όχι ως ταχυδρόμος, αλλά ως άνθρωπος που ενδιαφέρθηκε για την πορεία της υγείας του ηλικιωμένου.

Στα μάτια του ζευγαριού, ο ταχυδρόμος τους, ο Αντώνης τους, δεν είναι απλά ο άνθρωπος που τους φέρνει τη σύνταξη στο σπίτι. Είναι πλέον ο ήρωάς τους, ο δικός τους Αϊ Βασίλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου