Απαγορευτικό σε κεραία κινητής στις Γλαφυρές

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-19, 11:06:46
Απαγορευτικό σε κεραία κινητής στις Γλαφυρές

Από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στην οποία άνοιξε θέμα απομάκρυνσης των κεραιών από συνοικίες του Βόλου όπου υπάρχουν σχολεία

Ζήτημα απομάκρυνσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται σε περιοχές που λειτουργούν σχολικά συγκροτήματα, τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου, η οποία παράλληλα, γνωμοδότησε αρνητικά στην εγκατάσταση σταθμού βάσης κεραίας για λογαριασμό εταιρείας κινητής τηλεφωνίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Ολα τα προηγούμενα χρόνια, οι εταιρείες ασελγούσαν εις βάρος των Γλαφυρών. Υπάρχουν άλλοι δύο σταθμοί βάσεις κεραιών κινητής τηλεφωνίας στις Γλαφυρές, το νταμάρι και το κυνοκομείο. Απ’ όλα αυτά οι Γλαφυρές δεν έχουν κερδίσει τίποτα», ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Δημήτρης Λειβαδιώτης.

Η επιτροπή απέρριψε ομόφωνα το αίτημα για την εγκατάσταση μιας ακόμη κεραίας στις Γλαφυρές, η οποία θα απέχει μόλις 2,5 χλμ. από τον οικισμό και προγραμματίζεται να χωροθετηθεί σε απόσταση 400μ. από δύο ποιμνιοστάσια και 300μ. από καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο των «Δρόμων Συνεργασίας», Κώστα Γαργάλα, η συγκεκριμένη έκταση είναι χαρακτηρισμένη ως δάσος και επομένως ο Δήμος Βόλου δεν πρέπει να ανάψει πράσινο φως για την εγκατάσταση κεραίας. «Σε αντίθετη περίπτωση θα ανοίξουμε το δρόμο για αυθαιρεσίες και σε άλλους», είπε ο κ. Γαργάλας.

Από την πλευρά του πάντως, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Χρήστος Στεφόπουλος, άνοιξε τη «βεντάλια» του ζητήματος. Εκανε λόγο για μετρήσεις εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων χωρίς διαφάνεια και έθεσε ζήτημα απομάκρυνσης ακόμη και των εγκατεστημένων κεραιών κινητής τηλεφωνίας μέσα στον πολεοδομικό ιστό. Εστίασε κυρίως στις περιπτώσεις των συνοικιών όπου σχολικές μονάδες συνυπάρχουν με κεραίες κινητής τηλεφωνίας όπως για παράδειγμα στις συνοικίες Καραγάτς και Καπακλί ζητώντας την απομάκρυνση των κεραιών. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
εγκληματιες για την κονομα
εγκληματιες για την κονομα
αλεκα ρηγα - 2014-12-19 11:21:20
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=