ΤΟΠΙΚΑ

Από το μηδέν η υπόθεση ΕΡΓΗΛ

από-το-μηδέν-η-υπόθεση-εργηλ-750962

Ο Δήμαρχος Βόλου ζήτησε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι γύρω από την υπόθεση ΕΡΓΗΛ για το συμφέρον της πόλης

Ανοίγει ξανά η υπόθεση της ΕΡΓΗΛ με το φάκελο της υπόθεσης να εμπλουτίζεται με νέα σημαντικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η σημερινή διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ. Χθες, ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της επιχείρησης, Αχιλλέας Μπέος, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά και αγωγή κατά παντός υπευθύνου και διέβλεψε ότι αυτή τη φορά «δεν θα υπάρξει απαλλακτικό βούλευμα».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τη σύνταξη της μηνυτήριας αναφοράς και της αγωγής, ανέλαβε δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και χθες το μεσημέρι, ο Αχιλλέας Μπέος, πέρασε το κατώφλι των Δικαστηρίων, προκειμένου να καταθέσει το νέο φάκελο για την υπόθεση υπόψη της Δικαιοσύνης.

Ο ίδιος ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του. Αρνήθηκε να αποκαλύψει ακόμη και τον αριθμό των ατόμων εναντίον των οποίων καταφέρεται με τη μηνυτήρια αναφορά του. «Μπορεί να είναι πολιτικά πρόσωπα, μπορεί εργαζόμενοι, μπορεί και η ίδια η ΕΡΓΗΛ», είπε αρνούμενος να… φωτογραφήσει τη λίστα των μηνυόμενων και τον αριθμό όσων φέρνει με τη μήνυσή του ενώπιον της Δικαιοσύνης. Το μόνο όνομα που έγινε γνωστό ότι συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της μηνυτήριας αναφοράς είναι αυτό του εργαζόμενου της ΔΕΥΑΜΒ, Δημήτρη Κουτσιφέλη. «Χωρίς να θεωρώ δεδομένο ότι ο κ. Κουτσιφέλης είναι ένοχος, εμπλέκεται στην υπόθεση ως εκπρόσωπος των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό του είχα ζητήσει να μη συμμετέχει και στην ψηφοφορία», είπε ο κ. Μπέος αναφερόμενος στην προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, προκειμένου να λάβει εξουσιοδότηση για την κατάθεση της μήνυσης και της αγωγής. «Πάντως αυτή τη φορά να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει απαλλακτικό βούλευμα», ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μπέος.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι στο φάκελο που κατέθεσε υπόψη της Δικαιοσύνης συμπεριλαμβάνονται νέα στοιχεία, στα οποία αρνήθηκε να αναφερθεί. «Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Βόλος, η ΔΕΥΑΜΒ, οι πολίτες θα βγουν κερδισμένοι από αυτή την υπόθεση», αρκέστηκε να δηλώσει και ζήτησε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι για το συμφέρον της πόλης.

Ο ίδιος πάντως επανέλαβε ότι η υπόθεση που έφθασε στον Αρειο Πάγο, κρίθηκε με ελλιπή στοιχεία που οδήγησαν σε παραπλάνηση των δικαστικών αρχών.

Δεσμεύτηκε ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα πολεμήσει με όλες της τις δυνάμεις για να κερδίσει την υπόθεση. «Θα ήταν ευχής έργο να μην πληρώσει ο Βολιώτικος λαός παραλείψεις και λάθη προηγούμενων ετών, όμως αυτό θα το κρίνει το Δικαστήριο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο, μία προσπάθεια κάνουμε», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι με την υπόθεση ασχολείται ήδη η Εισαγγελία Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΓΗΛ διεκδικεί από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, ποσό ύψους 9 εκ. ευρώ για το έργο του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο.

(φωτο: Ηλίας Καράτσαλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου