Μαύρα... Χριστούγεννα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-17, 10:25:11
Μαύρα... Χριστούγεννα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

«Χτύπημα» και σε οικονομικό επίπεδο για το Θεσσαλικό ΑΕΙ

«Μαύρα» Χριστούγεννα καλούνται να κάνουν οι οικογένειες των 22 διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός εργασίας. Στις αρχές Ιανουαρίου εκπνέει η περίοδος διαθεσιμότητάς τους κι αν δεν απορροφηθούν άμεσα σε θέσεις θα βγουν στην ανεργία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πραγματοποιούν διήμερη απεργιακή κινητοποίηση, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία τους.

Διεκδικούν την άμεση απορρόφησή τους σε θέσεις εργασίας, καθώς ο χρόνος τελειώνει και το νέο έτος δεν αποκλείεται να τους βρει στην ανεργία. Από το σύνολο των 22 διοικητικών υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, μετά τις περιπέτειες που πέρασαν πέρυσι και μέχρι τη διόρθωση των διαπιστωτικών πράξεων των διαθεσιμοτήτων, οι 18 έχουν βγει σε καθεστώς κινητικότητας- διαθεσιμότητας. Τέσσερις από αυτούς θεωρείται σίγουρο ότι θα απολυθούν.

Στο πλευρό τους στον αγώνα που δίνουν για το δικαίωμα στην εργασία, οι διοικητικοί έχουν τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, από κοινού οι Πρυτανικές αρχές και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου για τη διαθεσιμότητα των 22 υπαλλήλων.

 

Απώλεια πόρων

Σύμφωνα πάντως με τον Πρύτανη, Γ. Πετράκο, οι 22 διοικητικοί υπάλληλοι δεν είναι το μοναδικό «χτύπημα» που δέχεται στη λειτουργία του το Θεσσαλικό ΑΕΙ. Απώλεια ανθρώπινου δυναμικού αλλά και οικονομικών πόρων, είναι οι δύο μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μέσα στο 2015.

Προ ημερών το Π.Θ. κατέθεσε τον προϋπολογισμό του για το 2015, σύμφωνα με τις επιταγές του Υπουργείου Παιδείας. Το ίδρυμα καλείται να λειτουργήσει με προϋπολογισμό μειωμένο κατά 40% σε σχέση με το 2011. Τα κονδύλια μάλιστα είναι μειωμένα και σε σχέση με φέτος κατά 15% περίπου. Συνολικά έχει στη διάθεσή του 6,5 εκ. ευρώ περίπου και πάλι όμως δεν είναι όλα τα χρήματα στη διάθεσή του. «Κληθήκαμε να συντάξουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς κατά 9%. Αυτό σημαίνει ότι από το σύνολο των 6,5 εκ. ευρώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόλις τα 5,8 εκ. ευρώ περίπου. Και δεν ξέρουμε πώς θα ανταπεξέλθουμε», σημείωσε ο κ. Πετράκος.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
6
=