ΤΟΠΙΚΑ

Μπαίνουν κανόνες στις λαϊκές αγορές

μπαίνουν-κανόνες-στις-λαϊκές-αγορές-752549

Παράλληλα με την έναρξη διαβούλευσης για τη χωροθέτησή τους σε λειτουργικούς δρόμους

Κανόνες λειτουργίας μπαίνουν στη λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Βόλου, με στόχο να καταστούν καλαίσθητες και επιπλέον να δημιουργούν μικρότερη όχληση στους κατοίκους στις οδούς που κάθε φορά φιλοξενούνται.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε ο Κανονισμός λειτουργίας τους, ο οποίος αφορά στο ωράριο, την καθαριότητα, την αστυνόμευση και την ομοιομορφία.

Προβλέπεται η ανάπτυξη των εμπορευμάτων των παραγωγών σε ομοιόμορφους πάγκους και κάτω από ομοιόμορφες ομπρέλες χρώματος μπλε. Μπροστά από κάθε πάγκο θα υπάρχει φάσα με την αναγραφή «παραγωγός». Για τους μικροπωλητές οπωρολαχανικών οι ομπρέλες θα είναι χρώματος πορτοκαλί και η φάσα μπροστά από τους πάγκους θα αναγράφει τη λέξη «μικροπωλητής».

Ανάμεσα στους πάγκους προβλέπεται διάδρομος από 70 εκατοστά έως ένα μέτρο. Το ύψος των πάγκων ορίζεται στα 80 εκατοστά και η τήρηση του Κανονισμού θα ελέγχεται από επόπτες.

Επιπλέον, από το νέο χρόνο, η είσπραξη του ημερήσιου δικαιώματος που καταβάλλουν πωλητές και παραγωγοί των λαϊκών αγορών θα γίνεται ημερήσια και επί τόπου. Ετσι και ο Δήμος θα εισπράττει καθημερινά χρήματα και οι πωλητές θα διευκολύνονται πληρώνοντας ημερησίως.

Τέλος, λύση δίνεται και στο «κομμάτι» της λειτουργίας των λαϊκών αγορών που αφορά στην ανάπτυξή τους σε συγκεκριμένους δρόμους. Ηδη έχει ξεκινήσει διαβούλευση για να εντοπιστούν οι λειτουργικοί δρόμοι που θα επιτρέψουν την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών προς όφελος των περιοίκων, των καταναλωτών και των ίδιων των πωλητών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου