Μπαίνουν κανόνες στις λαϊκές αγορές

Τελευταία ενημέρωση: 2014-12-16, 11:24:27
Μπαίνουν κανόνες στις λαϊκές αγορές

Παράλληλα με την έναρξη διαβούλευσης για τη χωροθέτησή τους σε λειτουργικούς δρόμους

Κανόνες λειτουργίας μπαίνουν στη λειτουργία των λαϊκών αγορών του Δήμου Βόλου, με στόχο να καταστούν καλαίσθητες και επιπλέον να δημιουργούν μικρότερη όχληση στους κατοίκους στις οδούς που κάθε φορά φιλοξενούνται.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εγκρίθηκε ο Κανονισμός λειτουργίας τους, ο οποίος αφορά στο ωράριο, την καθαριότητα, την αστυνόμευση και την ομοιομορφία.

Προβλέπεται η ανάπτυξη των εμπορευμάτων των παραγωγών σε ομοιόμορφους πάγκους και κάτω από ομοιόμορφες ομπρέλες χρώματος μπλε. Μπροστά από κάθε πάγκο θα υπάρχει φάσα με την αναγραφή «παραγωγός». Για τους μικροπωλητές οπωρολαχανικών οι ομπρέλες θα είναι χρώματος πορτοκαλί και η φάσα μπροστά από τους πάγκους θα αναγράφει τη λέξη «μικροπωλητής».

Ανάμεσα στους πάγκους προβλέπεται διάδρομος από 70 εκατοστά έως ένα μέτρο. Το ύψος των πάγκων ορίζεται στα 80 εκατοστά και η τήρηση του Κανονισμού θα ελέγχεται από επόπτες.

Επιπλέον, από το νέο χρόνο, η είσπραξη του ημερήσιου δικαιώματος που καταβάλλουν πωλητές και παραγωγοί των λαϊκών αγορών θα γίνεται ημερήσια και επί τόπου. Ετσι και ο Δήμος θα εισπράττει καθημερινά χρήματα και οι πωλητές θα διευκολύνονται πληρώνοντας ημερησίως.

Τέλος, λύση δίνεται και στο «κομμάτι» της λειτουργίας των λαϊκών αγορών που αφορά στην ανάπτυξή τους σε συγκεκριμένους δρόμους. Ηδη έχει ξεκινήσει διαβούλευση για να εντοπιστούν οι λειτουργικοί δρόμοι που θα επιτρέψουν την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών προς όφελος των περιοίκων, των καταναλωτών και των ίδιων των πωλητών.

ΕΛ. ΧΑΝ. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
2
=