ΤΟΠΙΚΑ

Εντόπισαν κινδύνους στο σχολείο τους, μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

εντόπισαν-κινδύνους-στο-σχολείο-τους-754109

Διαθέτουν πυροσβεστικές φωλιές χωρίς νερό – Συντάσσουν έκθεση κινδύνων στο σχολείο και χθες δοκίμασαν τον πυροσβεστικό εξοπλισμό

Διαθέτουν πυροσβεστικές φωλιές και μάνικες δεν έχουν όμως νερό! Την ίδια ώρα το σύστημα πυρόσβεσης δεν λειτουργεί και ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπίσουν άμεσα περιστατικό πυρκαγιάς είναι με πυροσβεστήρες και αντιπυρικές κουβέρτες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, οι μαθητές διαπίστωσαν ότι η αντιπυρική προστασία του σχολείου τους, περιορίζεται στα απολύτως στοιχειώδη. Κι όμως προ ημερών, είχε ξεσπάσει φωτιά στο συστεγαζόμενο στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Μαθητές και καθηγητές που συγκροτούν την ομάδα φυσικών καταστροφών, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

Συντάσσουν έκθεση κινδύνων στο σχολείο, με πρωτοβουλία καθηγητών της ειδικότητας Πλοιάρχων του Ναυτικού Τομέα και χθες προχώρησαν σε έλεγχο του πυροσβεστικού εξοπλισμού που διαθέτει το σχολείο.

Για τις ανάγκες του ελέγχου οι μαθητές ζήτησαν και πήραν από τη διεύθυνση του σχολείου τα διαγράμματα. Υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους κατέγραψαν τις αδυναμίες που υπάρχουν και που συνιστούν κίνδυνο σε έκτακτες περιπτώσεις: χαλασμένα κάγκελα, ολισθηρό δάπεδο, σύστημα πυρόσβεσης που δεν λειτουργεί, πυροσβεστικές φωλιές που έχουν μάνικες δεν υπάρχει όμως νερό!

Την έκθεσή τους μαθητές και εκπαιδευτικοί αναμένεται να παραδώσουν εντός των ημερών στη διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας προκειμένου στη συνέχεια να υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Χθες, μαθητές φρόντισαν να ελέγξουν και την αρτιότητα του πυροσβεστικού εξοπλισμού. Στο πλαίσιο του μαθήματος, έλεγξαν τις πυροσβεστικές φωλιές και δοκίμασαν τους πυροσβεστήρες. Αναζήτησαν τις αντιπυρικές κουβέρτες, μέχρι και εργαλεία «διάρρηξης» που διαθέτει το σχολείο, όπως λοστούς προκειμένου να μπορούν να ανοίγουν πόρτες σε έκτακτες περιπτώσεις πιθανού εγκλωβισμού σε σχολικές αίθουσες ή άλλους χώρους.

Η άσκηση στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι μαθήτριες στέφθηκε από επιτυχία. Οι ίδιοι οι μαθητές μάλιστα έχουν προσκληθεί από συμμαθητές τους από άλλα σχολεία προκειμένου να τους βοηθήσουν στη σύνταξη της δικής τους έκθεσης κινδύνων στα σχολεία τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου