ΤΟΠΙΚΑ

Μποναμάς για την Υπηρεσία Καθαριότητας

μποναμάς-για-την-υπηρεσία-καθαριότητ-755017

Ενισχύεται με οκταμηνίτες από τη Δευτέρα και ξεκινά επιχείρηση «σκούπα» σε όλες τις γειτονιές

Γιορτινός μποναμάς για την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Βόλου, που ενισχύεται με προσωπικό οκτάμηνης διάρκειας. Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα τα ονόματα των 74 ατόμων που θα προσληφθούν με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας στις υπηρεσίες του Δήμου και από Δευτέρα αναμένεται να παρουσιαστούν στις θέσεις τους και να αναλάβουν καθήκοντα.

Τη μερίδα του λέοντος των προσλήψεων θα πάρει η Υπηρεσία Καθαριότητας, στην οποία θα διατεθούν από το σύνολο των 74 οκταμηνιτών, 39 εργάτες – συνοδοί απορριμματοφόρων – οδοκαθαριστές, 16 οδηγοί απορριμματοφόρων, δύο χειριστές φορτωτών, ένας χειριστής σαρώθρου, δύο μηχανοτεχνίτες, ισάριθμοι τεχνίτες οχημάτων, ηλεκτρολόγοι οχημάτων, ένας τεχνίτης ηλεκτροσυγκολλητής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Δημήτρη Καντόλα, η ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό, θα επιτρέψει να χορηγηθούν άδειες που οφείλονται στους μόνιμους εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα θα σημάνει και την έναρξη μεγάλης επιχείρησης καθαριότητας στο Βόλο ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες συνοικίες. «Θα φθάσουμε και στην πιο απομακρυσμένη συνοικία. Θα κάνουμε την πόλη να λάμπει», ανέφερε ο κ. Καντόλας, προαναγγέλλοντας εκτεταμένες επιχειρήσεις καθαρισμού σε όλες τις γειτονιές και συνοικίες. Μετά τις γιορτές δε, πρόκειται να ξεκινήσει και πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων.

Εντός του επόμενου δεκαημέρου μάλιστα, πρόκειται να τοποθετηθεί και ο πρώτος ρομποτικός κάδος απορριμμάτων στο κέντρο του Βόλου. Πρόκειται για έναν ρομποτοφοίνικα χωρητικότητας όσο 50 συμβατικοί κάδοι, ο οποίος θα πάρει τη θέση του επί της Ιάσονος, πίσω από το Αχίλλειο.

Θα δοκιμαστεί η λειτουργία του και αν κριθεί ικανοποιητική, στόχος είναι να αποκτηθούν κι άλλοι ρομποτικοί κάδοι, προκειμένου να λειτουργήσουν σε περιοχές όπου εντοπίζονται και οι μεγαλύτερες ποσότητες απορριμμάτων, όπως για παράδειγμα στη Δημητριάδος, στην Πλατεία Ελευθερίας, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, κοντά στο Δημαρχείο και στη συνοικία της Χιλιαδούς.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου