ΤΟΠΙΚΑ

Εστίες μόλυνσης στην πόλη ~ Ιδιοκτησίας του «Αχιλλοπουλείου»

εστίες-μόλυνσης-στην-πόλη-ιδιοκτησία-755255

«Πόλεμο» σε νέο επίπεδο ανοίγει ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για τα κτίρια του Αχιλλοπουλείου που ρημάζουν

Εστίες μόλυνσης και καταφύγια περιθωριακών ατόμων μέσα στην πόλη, κατήγγειλε χθες ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Πρόκειται για αναξιοποίητα κτίρια και οικόπεδα του Νοσοκομείου Βόλου, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται στον κεντρικό ιστό της πόλης και προσβάλλουν την εικόνα του Βόλου. Με επιστολή του προς το Διοικητή του Αχιλλοπουλείου, ζητά τον άμεσο καθαρισμό και εξωραϊσμό των κτιρίων, σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιεί με αναφορές στην Εισαγγελία Βόλου, το Υπουργείο Υγείας και τη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στον απόηχο της σύγκρουσης μεταξύ Δήμου Βόλου και Διοίκησης του Αχιλλοπουλείου για την «έφοδο» συνεργείου καθαριότητας στο οικόπεδο στη συμβολή των οδών Ογλ και Αλεξάνδρας ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου, που μετά τον καθαρισμό του μετατράπηκε προσωρινά σε δωρεάν πάρκινγκ για τους πολίτες, ο κ. Μπέος εντείνει την αντιπαράθεσή του με το διοικητή του Αχιλλοπουλείου, Κων. Καραμπάτσα.

Ο κ. Καραμπάτσας είχε προχωρήσει σε αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα εναντίον του Δημάρχου Βόλου για το σπάσιμο του λουκέτου της περίφραξης του οικοπέδου, το οποίο μετατράπηκε εν αγνοία του Νοσοκομείου σε πάρκινγκ.

Αυτή τη φορά, ο Δήμος Βόλου είναι εκείνος που ετοιμάζεται να προσφύγει στις αρχές εναντίον της Διοίκησης του Νοσοκομείου, θέτοντας ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας για την πόλη.

Η ακίνητη περιουσία του Νοσοκομείου Βόλου, προέρχεται από κληροδοτήματα, τα οποία μέχρι στιγμής εκφράζει αδυναμία να αξιοποιήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρώην ξενοδοχείο «Της Γαλλίας» στη συμβολή των οδών Κ. Καρτάλη και Ιάσονος που… ρημάζει ή το παλιό Χάνι του Βατσαρέα στη συνοικία των Παλαιών. Στο Ε9 του Αχιλλοπουλείου περιλαμβάνονται κι άλλα εγκαταλελειμμένα κτίρια και οικόπεδα πολλά εκ των οποίων βρίσκονται εντός του αστικού ιστού.

Με επιστολή του προς το Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, κ. Κων. Καραμπάτσα, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος τον καλεί να σεβαστεί τη νομιμότητα και να προχωρήσει στη λήψη μέτρων για τον καθαρισμό και εν γένει εξωραϊσμό των κτιρίων ιδιοκτησίας, του «Αχιλλοπούλειου», που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο «καμπανάκι» προς το Νοσοκομείο. Σε διαφορετική περίπτωση, ο Δήμος θα φροντίσει για τον καθαρισμό των χώρων με αντίστοιχη χρέωση του Αχιλλοπουλείου και παράλληλα θα προχωρήσει στην κατάθεση αναφορών σε Εισαγγελία, Υπουργείο Υγείας και Διεύθυνση Υγιεινής.

«Σας καλούμε εντός εύλογου χρονικού διαστήματος να προχωρήσετε στην λήψη μέτρων για τον καθαρισμό και εν γένει εξωραϊσμό των κτιρίων ιδιοκτησίας σας, στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.

Αν δεν το γνωρίζετε, αν και οφείλετε, πολλά εξ αυτών, και μάλιστα κεντρικά, έχουν γίνει εστίες μόλυνσης και ρύπανσης, ακόμη και καταφύγια περιθωριακών ατόμων, που προβαίνουν σε έκνομες ενέργειες, δημιουργώντας μείζονα προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας.

Σε περίπτωση που συνεχίσετε να παρανομείτε και δεν προβείτε στις εκ του Νόμου απορρέουσες ρητές υποχρεώσεις σας, ο Δήμος Βόλου θα ασκήσει τα δικαιώματά του προχωρώντας σε εργασίες καθαρισμού των χώρων αυτών, με ταυτόχρονη χρέωση των δαπανών που απαιτούνται στο Νομικό Πρόσωπο που εκπροσωπείτε, ενώ παράλληλα θα κατατεθούν αναφορές στην Εισαγγελία, το αρμόδιο Υπουργείο και τη Διεύθυνση Υγιεινής.

Ασφαλώς θα συμφωνείτε μαζί μας ότι η νομιμότητα πρέπει να επιβληθεί προς κάθε κατεύθυνση και είναι αδιαπραγμάτευτη. Αλλωστε κοινός, ελπίζω, στόχος μας είναι η προσφορά μας στην πόλη που ζούμε και αγαπάμε», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του κ. Μπέου προς το Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, Κων. Καραμπάτσα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου