ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση κουκουλοφόρων στο 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου

επίθεση-κουκουλοφόρων-στο-2ο-γενικό-λύ-756263

Μαθητές αναγνώρισαν τους δράστες οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα την ίδια μέρα και ώρα προσπάθησαν να τους οδηγήσουν σε κατάληψη

Στο στόχαστρο κουκουλοφόρων μπήκε χθες το μεσημέρι το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Δύο νεαροί δράστες επιτέθηκαν με πυροσβεστήρα σε ένα ολόκληρο τμήμα εν ώρα μαθήματος. Αδειασαν το περιεχόμενό του μέσα στην αίθουσα στην οποία έκανε μάθημα τμήμα της β’ τάξης με αποτέλεσμα η καθηγήτρια να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο για προληπτικούς -ευτυχώς- λόγους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με το Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Βόλου, Δημήτρη Μποσνάκη, τα πάντα διαδραματίστηκαν την τελευταία διδακτική ώρα του σχολικού προγράμματος, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι. Οι μαθητές του σχολείου παρακολουθούσαν κανονικά τα μαθήματά τους. Δύο νεαροί κουκουλοφόροι, ανέβηκαν στον όροφο του κτιρίου από την πίσω σκάλα. Αρπαξαν έναν πυροσβεστήρα που βρισκόταν στο διάδρομο του μπαλκονιού. Ανοιξαν ένα παράθυρο αίθουσας, όπου έκαναν μάθημα μαθητές της Β’ Λυκείου και άδειασαν το περιεχόμενό του πάνω στους μαθητές και την καθηγήτρια που αιφνιδιάστηκαν από την ξαφνική επίθεση. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Οπως είναι φυσικό, στο σχολείο δημιουργήθηκε αναστάτωση. Από τους αφρούς που εκτοξεύτηκαν με δύναμη, η καθηγήτρια τραυματίστηκε στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο. Στη συνέχεια οδηγήθηκε για κατάθεση στο 1ο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εξωσχολικούς, οι οποίοι φορούσαν φόρμες και κουκούλες για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους. Αναγνωρίστηκαν όμως από μαθητές.

Σύμφωνα με τον κ. Μποσνάκη, οι συγκεκριμένοι εξωσχολικοί, την προηγούμενη εβδομάδα, την ίδια ημέρα και ώρα, είχαν πάει στο σχολείο με ντουντούκες και καλούσαν τους μαθητές να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου τους.

Την περασμένη Παρασκευή, οι ίδιοι ήταν εκείνοι που κλείδωσαν λουκέτα στην αυλόπορτα του σχολείου, προτρέποντας τους μαθητές να κάνουν κατάληψη στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι μαθητές δεν πείστηκαν και σε συνεργασία με τους καθηγητές τους ξεκλείδωσαν τα λουκέτα και έκαναν κανονικά μάθημα. Το χθεσινό περιστατικό αποδίδεται από τον κ. Μποσνάκη σε πιθανούς λόγους αντεκδίκησης των εξωσχολικών επειδή οι μαθητές δεν ανταποκρίθηκαν στο διπλό κάλεσμα για καταλήψεις.

Ο διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Βόλου επεσήμανε ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο της σκάλας από την πίσω πλευρά του κτιρίου, προκειμένου να μην έχουν πρόσβαση στους σχολικούς χώρους εξωσχολικοί.

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό προκάλεσε εύλογη αναστάτωση και στα υπόλοιπα σχολεία, ιδίως μετά και το περιστατικό της φωτιάς στο πρώην Πολυκλαδικό. «Πρόκειται για ένα ακόμη γεγονός που καταδεικνύει ότι είναι επιτακτική η επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων», σχολίασε το γεγονός ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου