ΔΙΕΘΝΗ

Μάχη με το χρόνο στο εμπορικό κέντρο της Ν. Αφρικής

μάχη-με-το-χρόνο-στο-εμπορικό-κέντρο-τη-575584

Δεκάδες άνθρωποι παραμένουν για δεύτερη ημέρα εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια υπό ανέγερση εμπορικού κέντρου στην πόλη Τογκαάτ της Ν. Αφρικής, το οποίο κατέρρευσε χθες προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων.

Περίπου 40 εργάτες είναι αγνοούμενοι και πιστεύεται ότι βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τόνους τσιμέντου. Ωστόσο, ο επικεφαλής των ερευνών ανακοίνωσε ότι οι εργασίες εντοπισμού και διάσωσής τους σταματούν προσωρινά, έως ότου απομακρυνθούν από το σημείο κάποια από τα τεράστια κομμάτια σκυροδέματος.

Η οροφή που καταπλάκωσε τους άτυχους εργάτες έχει το μέγεθος ενός γηπέδου ράγκμπι.

Σύμφωνα με τις αρχές, οι άνδρες των σωστικών συνεργείων δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους άτυχους εργάτες αλλά κάθε ώρα που περνά, κάνει το έργο των διασωστών ακόμα πιο δύσκολο και τις ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων να εξανεμίζονται.

Εν τω μεταξύ, περίπου 30 άνθρωποι νοσηλεύονται τραυματισμένοι σε κοντινά νοσοκομεία, αρκετοί από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα αίτια της κατάρρευσης του υπό ανέγερση εμπορικού κέντρου ακόμα παραμένουν άγνωστα. Ωστόσο, η υπεύθυνη κατασκευαστική εταιρεία βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τις δημοτικές αρχές καθώς δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και πριν από ένα μήνα είχε λάβει δικαστική εντολή να σταματήσει την ανέγερση, κάτι όμως που δεν έκανε.

news.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου