ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη

δημοσία-δαπάνη-η-κηδεία-του-γλαύκου-κλ-581362

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης διακόπτει την παραμονή του στη Σρι Λάνκα και αναχωρεί σήμερα για την Κύπρο.

Ο κ. Αναστασιάδης και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο το πρωί της Κυριακής. Η κηδεία του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Αναστασιάδη, θα τελεστεί δημοσία δαπάνη, ενώ θα κηρυχθεί δημόσιο πένθος.

«Ο Γλαύκος Κληρίδης» τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης «θα τιμηθεί όπως του αξίζει».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Αναστασιάδης μετέφερε σήμερα τα θλιβερά νέα για τον θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη στους ηγέτες χωρών μελών της Κοινοπολιτείας, κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας των εργασιών της Συνόδου της στη Σρι Λάνκα.

Σε παρέμβαση του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, επίσης, τη Γραμματεία και τα μέλη της Συνόδου για το γεγονός ότι διακόπτει την παραμονή του στη Σρι Λάνκα και αναχωρεί σήμερα για την Κύπρο, ύστερα από τα θλιβερά νέα του θανάτου ενός ιστορικού ηγέτη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Εκ μέρους της Συνόδου και του ιδίου προσωπικά, ο γενικός γραμματέας της Κοινοπολιτείας Kamalesh Sharma εξέφρασε συλλυπητήρια προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη και, κάνοντας ειδική μνεία, εξήρε το έργο του Γλαύκου Κληρίδη ως ηγέτη χώρας μέλους της Κοινοπολιτείας, με πολύτιμη προσφορά και στον διεθνή οργανισμό.

zougla.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου