ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Και Ελληνες σε διεθνές κύκλωμα παιδεραστίας

καναδάς-και-ελληνες-σε-διεθνές-κύκλωμ-583566

Στη σύλληψη τουλάχιστον 350 ατόμων και τη διάσωση περισσοτέρων των 380 παιδιών από σεξουαλική κακοποίηση οδήγησε η τριετής έρευνα σε κινηματογραφική εταιρεία με έδρα το Τορόντο, όπως ανακοίνωσε χθες η αστυνομία.

Αστυνομικοί από όλον τον κόσμο, ιδιαιτέρως από την ανατολική Ευρώπη και της ΗΠΑ, συνεργάστηκαν με την αστυνομία του Τορόντο από το 2010, προκειμένου να συλληφθούν αυτοί που παράγουν υλικό παιδικής πορνογραφίας και αυτοί που τα αγοράζουν.

Οπως αναφέρει το CNN, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Μπράιαν Γουέι, βρίσκεται από το 2011 στη φυλακή εν αναμονή της δίκης, και οι παραγωγοί των παράνομων φιλμ έχουν καταδικαστεί στις πατρίδες τους, όπως δήλωσε η επιθεωρήτρια Τζοάννα Μπίβεν Νεζαρντέν.

Ο 42χρονος Καναδός και επικεφαλής του δικτύου αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη δημιουργία ιστότοπου μέσω του οποίου πουλούσε ή πρόβαλλε φωτογραφίες ή ταινίες όπου ενήλικοι επιδίδονταν σε σεξουαλικές πράξεις με παιδιά. Κατηγορείται επίσης για την σεξουαλική κακοποίηση συγγενικού του παιδιού.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένονται περισσότερες συλλήψεις, ωστόσο οι αρχές αποφάσισαν ότι ήταν η στιγμή να μοιραστούν με τους πολίτες αυτήν επιχείρηση.

Ανάμεσα στους 348 συλληφθέντες στο πλαίσιο της διεθνούς αυτής έρευνας, συγκαταλέγονται 40 δάσκαλοι, έξι νομικοί, εννέα πάστορες ή ιερείς, καθώς επίσης γιατροί και νοσοκόμες, συμπλήρωσε η Ντεζαρντέν, προσθέτοντας ότι 386 γλίτωσαν τη σεξουαλική κακοποίηση.

«Οι αστυνομικοί βρήκαν εκατοντάδες χιλιάδες εικόνες και βίντεο που δείχνουν τρομακτικές σεξουαλικές πράξεις εναντίον πολύ μικρών παιδιών», δήλωσε η Ντεζαρντέν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Οι Αρχές είχαν τις πρώτες ενδείξεις για την Azov Films το 2005, αλλά εκείνη τη στιγμή δεν είχαν κατηγορίες. Αρχειοθετημένη έκδοση στην ιστοσελίδα της εταιρείας έδειχνε ότι πούλησε ταινίες με γυμνιστές που εμφανίζονται και παιδιά. Η ιστοσελίδα ισχυρίστηκε ότι τα βίντεο δεν είχαν σεξουαλικό περιεχόμενο και ότι ο γυμνισμός δεν είναι κάτι παράνομο, συνέχισε η επιθεωρήτρια.

Οι ερευνητές χρειάστηκαν τέσσερις ημέρες για να εξετάσουν όλο το υλικό στην εταιρεία και αποκάλυψαν περισσότερα από 46.000 gigabyte ταινιών. Με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Ταχυδρομικής Επιθεώρησης των ΗΠΑ η αστυνομία κατάφερε να ανακατασκευάσει τη λίστα των πελατών, πράγμα που οδήγησε στις συλλήψεις καταναλωτών ταινιών παιδικής πορνογραφίας ανά τον κόσμο.

Από τους συλληφθέντες, οι 108 ήταν στον Καναδά και οι 76 στις ΗΠΑ, και 164 σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Ιαπωνία, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Αυστραλία, η Νότια Αφρική.

Οι περισσότερες ταινίες είχαν δημιουργηθεί στη Ρουμανία και την Ουκρανία, δήλωσε η Ντεζαρντέν.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου