ΔΙΕΘΝΗ

Την… έβγαλε καθαρή η κόρη του βασιλιά της Ισπανίας

την-έβγαλε-καθαρή-η-κόρη-του-βασιλιά-τ-584895

Ελλείψει αποδείξεων, οι εισαγγελικές αρχές της Ισπανίας αρνήθηκαν σήμερα να ασκήσουν δίωξη στην μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά, την Ινφάντα Κριστίνα, σε βάρος της οποίας διεξαγόταν έρευνα για φοροδιαφυγή, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο της Πάλμα δε Μαγιόρκα.

“Οι απλές εικασίες ή οι υποψίες δεν συνιστούν έγκυρα στοιχεία για μια δίωξη”, εκτιμά η εισαγγελία, εκφράζοντας τη διαφωνία της με την άσκηση δίωξης στην πριγκίπισσα στο πλαίσιο του σκανδάλου διαφθοράς στο οποίο εμπλέκεται ο σύζυγός της, Ινιάκι Ουρδανγαρίν.

Ο δικαστής Χοσέ Κάστρο, που είχε αναλάβει την έρευνα, άσκησε δίωξη στην Κριστίνα στις 3 Απριλίου για αθέμιτη άσκηση επιρροής έναντι ανταλλάγμα​τος. Λίγες ημέρες αργότερα, μετά από μια προσφυγή της εισαγγελίας, ήρε την δίωξη αυτή αλλά στη συνέχεια ξεκίνησε μια νέα δικαστική έρευνα για πιθανή φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα βρόμικου χρήματος από την πριγκίπισσα και τον σύζυγό της.

Ο Κάστρο είχε ζητήσει τη σύνταξη μιας έκθεσης για τους τρεχούμενους λογαριασμούς της Κριστίνας στην οποία να καταγράφονται “τα έπιπλα, τα ακίνητα, τα επενδυτικά κεφάλαια, τα χρεόγραφα και οι λοιπές καταθέσεις” της.

Στο μεταξύ, η Κριστίνα μετακόμισε στην Ελβετία ενώ ο σύζυγός της μένει ακόμη στην Ισπανία. Η εταιρεία Caixa στην οποία εργάζεται η πριγκίπισσα ανακοίνωσε τον Αύγουστο ότι η κόρη του βασιλιά αναλαμβάνει διεθνής διευθύντρια του οργανισμού με έδρα τη Γενεύη.

Η 48χρονη κόρη του Χουάν Κάρλος είναι έβδομη στη διαδοχή του θρόνου. Μέχρι το 2006 ήταν μέλος της διευθυντικής επιτροπής της Noos, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρίας πρόεδρος της οποίας ήταν ο σύζυγός της που κατηγορείται ότι μέσω της εταιρίας αυτής υπεξαίρεσε 6,1 εκατομμύρια ευρώ.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου