ΔΙΕΘΝΗ

Στην λίστα των τρομοκρατών δυο ισλαμιστικές οργανώσεις της Νιγηρίας

στην-λίστα-των-τρομοκρατών-δυο-ισλαμι-586953

Στη “μαύρη λίστα” των τρομοκρατικών οργανώσεων ενέταξαν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες την Μπόκο Χαράμ και την Ανσάρου, τις δύο οργανώσεις που δρουν στη Νιγηρία.

Στην ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι ο χαρακτηρισμός των δύο οργανώσεων ως τρομοκρατικών “συνιστά ένα σημαντικό βήμα αλλά δεν αποτελεί παρά ένα εργαλείο στο πλαίσιο του αγώνα της νιγηριανής κυβέρνησης για την αντιμετώπισή τους”.

Η Μπόκο Χαράμ, που κατά την Ουάσινγκτον συνδέεται ευθέως με την Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μάγρεμπ (AQMI) κατηγορείται από τις ΗΠΑ ως “υπεύθυνη για χιλιάδες θανάτους στη βορειοανατολική και την κεντρική Νιγηρία τα τελευταία χρόνια”. Όσον αφορά την Ανσάρου, η οποία αποσχίστηκε φέτος από την Μπόκο Χαράμ, ευθύνεται “για την απαγωγή και τη δολοφονία πολλών ξένων εργαζομένων” στη χώρα.

Η ένταξη των δύο οργανώσεων στη μαύρη λίστα “καταδεικνύει την υποστήριξη των ΗΠΑ στον αγώνα του λαού της Νιγηρίας”, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο συνεργάζεται με τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης για να εμποδίσει οποιαδήποτε δοσοληψία μεταξύ των οργανώσεων αυτών και των ΗΠΑ.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου