ΔΙΕΘΝΗ

«Ατύχημα» ο θάνατος του Βρετανού πράκτορα που βρέθηκε μέσα σε σάκο

ατύχημα-ο-θάνατος-του-βρετανού-πράκ-587071

Πιθανώς σε ατύχημα οφείλεται, σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο θάνατος ενός Βρετανού πράκτορα της M16, το γυμνό πτώμα του οποίου είχε βρεθεί μέσα σε ένα ταξιδιωτικό σακίδιο, στο μπάνιο του σπιτιού του, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία, απορρίπτοντας τις “θεωρίες συνωμοσίας” ότι τον σκότωσαν πράκτορες άλλης χώρας.

Πέρυσι τον Μάιο, ένας ιατροδικαστής είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Γκάρεθ Γουίλιαμς, ο οποίος εργαζόταν για την υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών MI6, πιθανότατα δολοφονήθηκε από κάποιο άλλο πρόσωπο. Ο Γουίλιαμς, 31 ετών, είχε βρεθεί νεκρός τον Αύγουστο του 2010 μέσα στο διαμέρισμά του.

Το γεγονός ότι ήταν κατάσκοπος ειδικευμένος στο σπάσιμο κωδικών αλλά και ότι στο σπίτι βρέθηκαν ακριβά, αφόρετα γυναικεία ρούχα, προκάλεσε ένα κύμα εικασιών και “παράξενων” θεωριών, όπως είπε ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Μάρτιν Χιούιτ. Από τις έρευνες όμως συμπεραίνεται ότι κατά πάσα πιθανότατα δεν δολοφονήθηκε.

“Μάλλον ήταν ατύχημα. Είμαι πεπεισμένος ότι ο θάνατος του Γκάρετ δεν συνδέεται, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, με τη δουλειά του”, τόνισε.

Το πτώμα του Γουίλιαμς βρέθηκε κουλουριασμένο μέσα σε ένα κόκκινο σακίδιο, κλεισμένο με φερμουάρ και λουκέτο. Ήταν σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης καθώς είχε παραμείνει εκεί επί μία εβδομάδα, εν μέσω του καύσωνα που επικρατούσε τότε στη βρετανική πρωτεύουσα. Από τις έρευνες που έγιναν, δεν βρέθηκαν ίχνη αλκοόλ, ναρκωτικών ή δηλητηρίου στο σώμα του, ούτε αποτυπώματα ή DNA στο χώρο του μπάνιου και το λουκέτο.

Βρέθηκαν όμως σύνεργα μακιγιάζ, μια γυναικεία περούκα, αφόρετα γυναικεία ρούχα και παπούτσια αξίας σχεδόν 30.000 ευρώ. Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του υπήρχαν στοιχεία που υποδήλωναν ότι ο Γουίλιαμς επισκεπτόταν ιστοτόπους σαδομαζοχιστικού περιεχομένου.

Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί κάποιος να κλειδωθεί από μόνος του σε ένα ταξιδιωτικό σακίδιο -πολλοί ειδικοί προσπάθησαν να το κάνουν και απέτυχαν- ο Χιούιτ είπε ότι η αστυνομία πιστεύει πλέον ότι αυτό ακριβώς έγινε.

“Θεωρητικά είναι πιθανό. Είναι πιο πιθανό από το βρισκόταν κάποιος άλλος στο σπίτι”, σημείωσε εξηγώντας ότι ένας καθοριστικός παράγοντας ενδέχεται να ήταν το ενδιαφέρον που έδειχνε ο Γουίλιαμς στην “τέχνη της απόδρασης”, απορρίπτοντας τη θεωρία το κλείσιμο σε σάκους να ήταν κάποιο είδος “σεξουαλικού φετίχ” του θύματος, αφού δεν βρέθηκαν στοιχεία για κάτι τέτοιο.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου