ΔΙΕΘΝΗ

Εισαγγελέας εξελέγη ο δικηγόρος της καμαριέρας στο σκάνδαλο Στρος Καν

εισαγγελέας-εξελέγη-ο-δικηγόρος-της-κ-597935

Εισαγγελέας του Μπρούκλιν εξελέγη ο Δημοκρατικός Κένεθ Τόμσον, ο δικηγόρος της Ναφισάτου Ντιαλό, της καμαριέρας η οποία κατηγόρησε τον Ντομινίκ Στρος Καν για βιασμό, απομακρύνοντας έτσι από το αξίωμα αυτό τον επί 24 χρόνια κάτοχό του Τσαρλς Χάινς.

Ο Τόμσον συγκέντρωσε το 55% της ψήφου σε σχέση με τον 78χρονο Χάινς, ο οποίος συγκέντρωσε το 45% με καταμετρημένο το 96% των εκλογικών περιφερειών.

O Τόμσον συνέτριψε τον εισαγγελέα Τσαρλς Χάινς, Δημοκρατικό, ο οποίος αφού έχασε το χρίσμα του κόμματος από τον Τόμσον κατά τις προκριματικές εκλογές, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κούρσα. Στη συνέχεια όμως άλλαξε “στρατόπεδο”, έλαβε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και κατά τις χθεσινές εκλογές εμφανίστηκε ως υποψήφιός του.

Ο Χάινς ήταν εισαγγελέας του Μπρούκλιν επί 23 χρόνια και είναι ο πρώτος εισαγγελέας που χάνει τις εκλογές εδώ και πάνω από έναν αιώνα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο. Έχει δεχτεί έντονη κριτική επειδή φέρεται ότι δεν προχώρησε στη δίωξη για σεξουαλική επίθεση και παιδεραστία κάποιων κατηγορούμενων μελών της ορθόδοξης εβραϊκής κοινότητας καθώς και για τη θέση που τήρησε απέναντι στις κατηγορίες εις βάρος ενός από τους επιτελείς του–υποθέσεις που εκμεταλλεύτηκε ο Τόμσον στην εκστρατεία του εναντίον του γνωστού Εισαγγελέα.

Ο Τόμσον είναι δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος έχει στο παρελθόν εργαστεί ως βοηθός Εισαγγελέα του Μπρούκλιν και ζει εκεί μαζί με την σύζυγό και τα δύο του παιδιά.

news.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου