Συνάντηση Ντάσιτς - Θάτσι στις Βρυξέλλες

Τελευταία ενημέρωση: 2013-11-06, 12:32:43
Συνάντηση Ντάσιτς - Θάτσι στις Βρυξέλλες

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο πρώτος αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσιθα συναντηθούν την Τετάρτη στις Βρυξέλλες με αφορμή την ένταση στο βόρειο Κόσοβο, όπου λόγω επεισοδίων στις δημοτικές εκλογές, την Κυριακή, έκλεισαν τρία εκλογικά τμήματα.

Για τη συνάντηση ενημέρωσε τους κ.κ.Ντάτσιτς, Βούτσιτς και Θάτσι η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Κάθριν Άστον.

Στόχος της συνάντησης, στο πλαίσιο της εξομάλυνσης των σχέσεων, είναι η αποτίμηση των εκλογών που διεξήχθησαν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και η έναρξη της διαδικασίας συγκρότησης της Ένωσης σερβικών δήμων.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα "Τριμπούνα" της Πρίστινας ότι η συνάντηση σχεδιάστηκε πριν από την εβδομάδα των εκλογών στο Κόσοβο.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών, σύμφωνα με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό B92 του Βελιγραδίου, θα βρεθούν οι παρατυπίες στις δημοτικές εκλογές, αλλά και το δικαστικό σύστημα, θέμα που έμεινε ημιτελές στην προηγούμενη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών και των αντιπροσωπειών Βελιγραδίου - Πρίστινας.

Λόγω των επεισοδίων στο βόρειο Κόσοβο, που οδήγησαν σε διακοπή της ψηφοφορίας σε ορισμένα εκλογικά κέντρα, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή δεν ανακοίνωσε τελικά αποτέλεσμα για την εκλογική διαδικασία και το Βελιγράδι και η Πρίστινα τηρούν επιφυλακτική στάση στις εκτιμήσεις τους και αναμένουν τις θέσεις του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και την αντίδραση των Βρυξελλών.

Ο ΟΑΣΕ ανακοίνωσε ότι καταστράφηκε εκλογικό υλικό από τρία εκλογικά τμήματα στο βόρειο τμήμα της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα και ότι αξιωματούχοι του οργανισμού δεν μπόρεσαν να παραδώσουν στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στην Πρίστινα.

Τα προβλήματα στα εκλογικά τμήματα στη βόρεια Μιτρόβιτσα θα μπορούσαν να αναβάλουν τη διαδικασία ίδρυσης της Ένωσης Σερβικών Δήμων, αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας και σημειώνεται ότι η συνάντηση των πρωθυπουργών θα πρέπει να επαναφέρει το διάλογο, στο σημείο που ήταν πριν από τις εκλογές.

newpost.gr

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
2
=